Wpis z mikrobloga

Wychodzi na to że lewaki znów miały rację, w każdej sprawie. Czy to Trump, czy to Nawrocki, giełdy krypto...

Może w jednym się pomylili, nie przewidizeli że będzie aż tak źle.

Poglądy prawicowe są niebezpieczne dla społeczeństwa. Zawsze konczy się wojna, kradzieżą i powstawianiem elitarnej kasty ludzi ponad prawem.

Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.

#polityka
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MYexodus: Każde poglądy skrajne lewicowe czy prawicowe prowadzą do wojny. Co do Trumpa to nikt nie miał racji, bo albo osiąga niesamowite poziomy odklejenia, albo jest to sprytnie zaplanowane przedstawienie, ale jedno i drugie dla szarego człowieka skończy się po prostu źle, co do Nawrockiego, że będzie bardziej pro USA niż pro europejski to wiedzieli wszyscy, a nie tylko lewacy, a co do kryptowalut to nie widziałem żeby lewacy pisali,
  • Odpowiedz
  • 39
@PogromcaPatusow: o Boże jakie truzimy "wszystkie skrajności są złe" o czym ja mam tu z Tobą dyskutować? Gdzie Ty masz aktualnie skrajna lewice? Proponowana regulacją stosunku pracy, darmowe obiady w szkołach czy regulacja krypto to jest skrajna lewica?

Czy ktoś proponuję gdzieś nie wiem nacjonalizacje majątku bogatych ludzi? No nie.

Może nie czytałeś o tym co lewica proponuję bo po prostu nie masz z nią kontaktu i jako zwykły leming
  • Odpowiedz
  • 159
@PogromcaPatusow: no ale te niesamowite poziomy odklejenia trumpa były przez lewice przewidziane. już za pierwszej kadencji lewica straszyła jego podrygami do autorytaryzmu i faszyzmu
u Nawrockiego problemem nie jest brak proeuropejskości, tylko brak propolskości i przepychanie niekorzystnych dla kraju projektów, żeby podlizać się stanom. nikt z głosujących na niego nie spodziewał AŻ TAKIEJ tego skali
  • Odpowiedz
@MYexodus: Razem uznawana za skrajnie lewą jeśli chodzi o poglądy gospodarcze proponuje 80% podatku dla najbogatszych nacjonalizacja to jeszcze nie jest, ale mało brakuje. Lewica też chciałaby przyjmować więcej 'uchodzców', a raczej imigrantów ekonomicznych z krajów muzułmańskich, rozbudowywać socjal, który i tak już jest rozbuchany czy bezsensownie zwiększać środki na walkę z klimatem i tak to nie jest żadna skrajność, bo lewica nie ma obecnie w Polsce siły by móc
  • Odpowiedz
  • 288
@PogromcaPatusow: ja jestem członkiem partii Razem i powiem Ci wprost. Ty pierodlisz głupoty. Ale jesteś idealnym przykładem leminga.

Ty nie masz własnego zdania, Ty nie wiesz nic o lewicy a Twoje kontakty społeczne są bardzo ubogie skoro nie znasz lewicowych ludzi. Bo jako lewicowiec to jakoś prawakow znam.

Ty wszystko co wiesz o lewicy bierzez z prawicowych źródeł. Straszą Cie że lewica imigrantów ściągnie, a Ci sami ludzie ściągają ich sobie samolotami
  • Odpowiedz
@MYexodus: Jak postulujesz zatrudnianie Polaków zamiast obcych kulturowego pajeetow z 3 świata to jesteś literalnie komunistą. Dodatkowo, według Prawicy Ukrainiec zatrudniany przez pana cieciembiorcę jest obcy kulturowo ale ludzie z Ameryki południowej oraz Indii są już spoko, niemalże tacy sami jak Polacy.
  • Odpowiedz
@MYexodus: tak się po prostu kończy wybieranie mniejszego zła spośród 2 opcji. Dla ludzi, którzy oddali głos na Trumpa/Nawrockiego w dalszym ciągu jest on mniejszym złem niż przeciwnik w wyborach.
  • Odpowiedz
@MYexodus: w historii mielismy przyklady totalnych masakr i ze strony skrajnej lewicy i prawicy. To ze teraz niema skrajnej lewicy nie znaczy, ze wlasnie na plecach Trumpa nie powstaje bo zazwyczaj tak jest, ze jedna skrajnosc budzi kolejna.
  • Odpowiedz
@MYexodus:

Poglądy prawicowe są niebezpieczne dla społeczeństwa. Zawsze konczy się wojna, kradzieżą i powstawianiem elitarnej kasty ludzi ponad prawem

II RP przed wojną rządziła bardziej lewica niż prawica i nic dobrego z tego nie wynikło. A ze złych rzeczy to elitarna kasta. W Wenezueli wiele lat rządził Hugo Chavez a później jego poplecznik. A normalni ludzie w niegdyś cywilizowanym kraju szukali jedzenia po śmietnikach.
  • Odpowiedz
  • 11
@PogromcaPatusow: dawaj źródło tych 80%, albo wytłumacz chociaż skąd to wziąłeś i co pod tym hasłem rozumiesz. Bo ktoś chyba ładnie Cię zmanipulował, żebyś nie głosował na najbardziej proludzką partie w tym kraju
  • Odpowiedz
@MYexodus: ja się na prawicowych poglądach przejechałem gdzieś w 2011 kiedy shitpostowałem na 4chanie w /pol/ i myślałem że jestem taki mądry i oświecony.

Okazało się, że poza 4chanem te poglądy powodują tylko, że się ludzie od ciebie odwracają i przestają na wódeczkę do domu zapraszać. Bo świr jakiś odklejony papuguje rzeczy żywcem wyjęte z Mein Kampf.

Za to na poglądach lewicowych się nie przejechałem. Żona jest, imprezki są.
  • Odpowiedz