Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: nie ma nic gorszego niż zawalone klatki schodowe jakimiś meblami, rowerkami, buciorami i c--j wie czym, u mnie jest w miarę kulturalnie ale jak jadę do domu to mnie krew zalewa za każdym razem jak muszę iść klatką
  • Odpowiedz
  • 109
@cheture: to na klatce obok było i wnosiłem tam zakupy sąsiadce to musiałem je butem przestawić bo się nie dało przejść
no 4 rowerki na jednym małym półpiętrze trzymał XD
  • Odpowiedz
@cheture: tez mnie to wkurza. Niech ludzie naucza się trochę planować swoje życie. Jak nie mam miejsca to nie kupuje sprzętu. Może sobie też rowerki trzymać na stojaku pod blokiem, na balkonie, albo sobie organizować jakoś swoje graty. Ja mam wózek w swoim korytarzu, rowery na balkonie. Ale jak kupowałam mieszkanie to myslalam o tym gdzie te rzeczy będę trzymać. A inni nie myślą, tylko swoje graty wywalają przed drzwi
  • Odpowiedz
@vieniasn: pudrowanie syfa po prostu. Co by nie zrobić, to będzie źle. Bloki to nowoczesne slumsy i w ogóle to nie jest miejsce dla rodzin z dziećmi. Taką rodzinę powinno być stać w porządnym kraju na dom wolnostojący, ewentualnie jakiegoś szeregowca 120 m2. Ciśnięcie się z kilkorgiem dzieci w szafie na ludzi 40-60 m2 to jest jakaś abominacja, miejsca będzie zawsze mało i ludzie kombinują jak mogą. A potem ci
  • Odpowiedz
przynajmniej tego nie ma w deweloperce.

@Nadia_: nieprawda, pojedz tam gdzie deweloper dal cale podziemie na parking bez schowków na rowery - korytarz może 1,5m i nastawiane rowerów pod ścianą
  • Odpowiedz
  • 36
@Widelec_: geniusz to zablokował przejście na klatce schodowej rowerkami i nie reagował na upomnienia od minimum roku
każdy ma w tym bloku piwnice do tego jest ogólnodostępna wózkarnia ale po co tak daleko iść jak można na klatce postawić i niech inni się martwią i omijają
  • Odpowiedz
nie ma nic gorszego niż zawalone klatki schodowe jakimiś meblami, rowerkami, buciorami i c--j wie czym,

@cheture: U znajomego na klatce drugi miesiąc stoi lodówka za drzwiami. A bo miał ktoś odebrać a się rozmyślił, a bo ktoś miał sobie naprawić i tak kurde czeka na niewiadomo co
  • Odpowiedz
pudrowanie syfa po prostu. Co by nie zrobić, to będzie źle. Bloki to nowoczesne slumsy i w ogóle to nie jest miejsce dla rodzin z dziećmi. Taką rodzinę powinno być stać w porządnym kraju na dom wolnostojący, ewentualnie jakiegoś szeregowca 120 m2. Ciśnięcie się z kilkorgiem dzieci w szafie na ludzi 40-60 m2 to jest jakaś abominacja, miejsca będzie zawsze mało i ludzie kombinują jak mogą. A potem ci geniusze, co te
  • Odpowiedz
@Nadia_: Ja planowałam, że za 10 lat kupię większe mieszkanie, ale nie przewidziałam pomocy od pisu, że ceny mieszkań wyebało przynajmniej x2. Zawsze można nie kupować tego, na co nie mamy miejsca.
  • Odpowiedz
@Arrival: miałam identyczne przemyślenia ostatnio na zasadzie, dlaczego nie chcę mieszkać w domu. (rozważałam przez jakiś czas taką opcję) i wyszło mi, że po pierwsze to ja nie mam ochoty sprzątać trzech łazienek i myć 20 okien. Taki dom to wieczne sprzątanie. (niestety nie mam do wyboru budowy domu 120 m, tylko dom 200 m) A poza tym godziny pracy spędzone w ogrodzie, żeby posiedzieć sobie 10 minut na tarasie,
  • Odpowiedz
@cheture u nas często stoi wózek, który blokuje wygodny dostęp do skrytek pocztowych xd Trzeba go odsuwać. Chciało się mieć gówniaka to trzymajcie ten wózek w mieszkaniu. Za małe mieszkanie? No to kupcie większe i wózek się zmieści
  • Odpowiedz
@azunya: ale to już za dużo do pomyślenia jak na przeciętnego człowieka, lepiej w-----ć pół domu na korytarz i w środku luźno przecież fajnie im nie przeszkadza
  • Odpowiedz
  • 9
@azunya: no jest wózek i ci przeszkadza no i co teraz? siku zrobisz w majtki? no nic nie zrobisz
nie ma żadnych konsekwencji takich działań oprócz tego że właściciel wózka ma więcej miejsca w mieszkaniu albo nie musi schodzić do piwnicy bo po co ma się tyle męczyć co ci wózek przeszkadza incelu moze się sobą zajmij a nie ludziom przeszkadzasz wiecznie się czepiasz

w takim społeczeństwie nam przyszło żyć
  • Odpowiedz