Wpis z mikrobloga

Zrobiłem teraz gładzie na tynkach gipsowych, nowy dom. Przed gladziami odpylanie i gruntowanie z pistoletu malarskiego. Gładzie z wiadra atlas go. Aktualnie jestem na etapie szlifowania , planuje teraz to wyszlifować, odpylic i znów zagruntować i tutaj pytanko co dalej. Z racji braku czasu wynajmuje malarza, on twierdzi że tylko grunt wystarczy na gładzie żebym w żadne farby podkładowe po gruntowaniu się nie bawił, 2 warstwy farby docelowej ma niby wystarczyc na idealne pokrycie. Farby docelowe to Dulux ambiance czyli farby ceramiczne, czy przy farbach ceramicznych tylko gruntowanie wystarczy? Nie chcę aby potem był problem z pokryciem i dokupowanie kolejnych ilości farby ceramicznej. Z chęcią wysłucham Waszych porad i doświadczeń ;)
#remontujzwykopem #remont
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szymonv8: od siebie dorzucę żebyś skupił się na odpylaniu, przelecenie zmiotką to nie odpylanie, zabrzmię jak p----------y ale ja odpylałem mopem wooster a poźniej wszystko raz przy razie przejechałem wilgotną szmatką, po przejechaniu ręką nie zostaje żaden najmniejszy pyłek, na to poszedł flugger wall primer white - to grunt z farbą, po tym już malowanie farbą docelową, zrobiłem tak całe mieszkanie i jest pięknie a jestem amatorem
  • Odpowiedz