Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy już starość (26 lat) czy co, ale tak mnie męczą gry z otwartymi światami.
Niby tak ta Tsushima jest chwalona, a poza przyzwoitą fabułą i ładną oprawą audiowizualną to jednak mało co tam jest. Jakieś aktywności zapychacze, żeby popylać po mapie i się męczyć zbieraniem, a misje poboczne tego nie rekompensują, bo są takie nijakie i typowo "ubisoftowe".

#przegryw #gry #ghostoftsushima
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dragnipurake polecam KCD, Wiedźmina, RDR, ale ogólnie zgadzam się, zwłaszcza gry Sony to takie otwarte światy że mógłby równie dobrze być zamknięte xd
  • Odpowiedz
@Dragnipurake: Tsushima jest już relatywnie stara i od jakiegoś czasu mamy przesyt tego typu rozgrywki. Wychwalające opinie pochodzą głównie od osób, grających w czasach gdy gra wyszła. Mi się podobało, ale było tam zbyt wiele powtarzalności. Nie tak dawno wyszedł sequel ( w który nie grałem, ale jest prawdopodobnie lepszy od jedynki pod każdym względem) i już takiej furory nie zrobił.
  • Odpowiedz
  • 0
@iErdo: No Wiedźmin 3 to ulubiona gra i Kingdom Come też w pytę, bo przy nim się człowiek czuł jakby przeżywał przygody w Skyrimie, ale Red Dead Redemption nie dla mnie raczej, bo robiłem kilka podejść, ale jest tak ślamazarne i nienawidzę sterowania.
  • Odpowiedz
@Dragnipurake: Może spróbuj zagrać w rdr2 czy tsushime właśnie jak ktoś kto nie tego ma czasu. Skup się na wątku głównym i nie lataj za znakami zapytania. Po prostu zagraj w dobrą grę tak jak twórcy założyli. Nikt nie tworzył świata i historii gry z myślą o zadaniach pobocznych, one są tylko dodatkiem.
  • Odpowiedz
Po prostu zagraj w dobrą grę tak jak twórcy założyli. Nikt nie tworzył świata i historii gry z myślą o zadaniach pobocznych, one są tylko dodatkiem.

@Merdarion: to po co dali te poboczne rzeczy? Trzeba było ich nie dodawać. Np. w la noire nie masz świata zapchanego gównem
@Dragnipurake te open worldy ubisoftowe to przestarzały koncept. Powinni eksperymentować z różnym rodzajem designu światów. Na pewno brakuje gier z designem
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: bo innym się podoba, tak jak zdobywanie osiagniec czy znajdziek w FPS i osobiście nie mam z tym problemu. Nikt Ci nie każe platynowac każdej gry i zbierać wszystkiego. Masz wybór, czy to źle?, kompletnie nie rozumiem Twojego podejścia.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Świetny Price of Persia ledwo zwrócił koszty produkcji. Ostatnie Anno czy the division 2, ciężko je nazwać nieudanymi grami, również zaliczyły rozczarowujące wyniki. Mimo wszystko te gry się zwróciły produkcji, nawet nowy assassin.

Złe zarządzanie, zle decyzje finansowe, kasowanie projektów, rosnące koszty produkcji to uwalilo Ubisoft. Nie tylko ubi przepalił masę pieniędzy na nieudane projekty, patrz Sony.

Mam dość ogarnięta rodzinkę steam, dzięki czemu(jeżeli czas pozwoli) mogę ograć większość
  • Odpowiedz
@Merdarion: chlopie, te open worldy ubisoftu flopuja poteznie. i sa tragicznej jakosci, tak samo jak crimson desert. sony nie zdycha. ubisoft zdycha.

gry Ubisoft wcale nie odbiegały jakością od innych

one odbiegaja jakoscia nawet od gier ubisoftu sprzed kilkunastu lat
obrzydliwe, plastikowe, sztywne, zmeczone ryje. niech to zdechnie wreszcie, nie chce zeby takie paskudne gry byly dalej produkowane
SmugglerFan - @Merdarion: chlopie, te open worldy ubisoftu flopuja poteznie. i sa tra...
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: już, już, spokojnie.

Ubisoft to nie tylko assaasin. Starwars outlaws, Avatar, Anno, the divison i świetne Prince od Persia to nie są złe gry. Widzę że prowadzisz jakąś krucjatę, nie będę Ci przeszkadzał. Życzę miłego dnia.
  • Odpowiedz