Wpis z mikrobloga

Lud stepowo-wukraiński od rana zalał Poznańskie i podpoznańskie parki. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego oni mają takiego p-------a na punkcie palenia grilla? o każdej porze dnia i nocy niezaleznie od pory roku muszą palić to dziadostwo, jakieś naleciałości po mongolskich przodkach? Nie wspominając już o tym, że walą alko do odciny, biją się w tych parkach między sobą i zostawiają mega syf bo przecież panisko wukraińskie po sobie nie posprzata
#ukraina #poznan #patologiazewsi #podludzie
mikeorabo96 - Lud stepowo-wukraiński od rana zalał Poznańskie i podpoznańskie parki. ...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego oni mają takiego p-------a na punkcie palenia grilla?
@mikeorabo96: Bo są 10 lat za nami w rozwoju ekonomicznym, 10 lat temu grill na wiosnę był sportem narodowym Polaków.
A dodatkowo miło im, że mogą rozpalić grilla i nie ma zaraz alarmu b-------o jak na Ukrainie i nie musisz biec do schronu.
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: U nas raczej nie było takiego kultu grillowania w parkach (jak już to na swoich działkach), a przynajmniej sobie tego nie przypominam (jestem z małego miasteczka, więc może w większych było inaczej).

Mnie się wydaje, że to są po prostu różnice kulturowe.
Co ciekawe Białorusini też jakoś specjalnie nie grillują w czasie świąt.
  • Odpowiedz
@mikeorabo96: Sowiecko-słowiańska dzicz tak ma. Nieważne czy to ukroruski, białoruski czy zwykły ruski. Każdy ruski gardzi porządkiem publicznym i ładem estetycznym jako konstruktem dla nich nieosiągalnym. Polacy ogółem wiele się od nich nie różnią. Są tylko pozornie bardziej zwesternizowani.
  • Odpowiedz