Aktywne Wpisy
Lowca90 +226
Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.
źródło: 1000012338
Pobierz
arcxa +253
Mam sąsiada z 3 domy dalej z którym czasami wypijemy piwko, obejrzymy meczyk, albo ogarniemy jakiś DYI projekcik w ogrodzie. Nie mam pojęcia jak się nazywa, wołam na niego Jurek, bo tak wołał na niego inny sąsiad. Dla mojej dziewczyny jest to niepojęte, że nic o nim nie wiem xD
Wołam i pytam facetów - czy to serio dziwne? xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pytanie #polska
Wołam i pytam facetów - czy to serio dziwne? xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pytanie #polska

Przecież tam ludzie tak samo jak my w Europie normalnie czilują sobie w parkach, w kawiarniach, spacerują, spędzają wolny czas tak samo jak my xD
Baby tam mają jakieś chusteczki na łbach ale to są jakieś śmieszne prowizoryczne wstążeczki w porównaniu do tego co jest w takiej Arabii Saudyjskiej xD
Dużo kobiet tam normalnie na czilu chodzi bez żadnych hidżabów i innego gunwa i jeszcze łasi się do obcokrajowców xD
Nie ma żadnych checkpointów, żadnych grasujących grupek bandytów terroryzujących wszystkich dookoła, jest pełna kulturka.
#iran #izrael #usa #wojna #antykapitalizm #trump
Bo wewnetrznego terroru nie widac w parku czy kawiarni xd
@InteroX: no to tak samo jak u nas xD
Normalna sprawa
No tak bo liczne egzekucje ludzi co się nie zgadzali ze światopoglądem rządzących to normalne na zachodzie xD
@m_ney: Przecież Rosjanie wprost mówią że za sowietów było lepiej i tęsknią za ZSRR xD
Xd
ja rozumiem ze moznw usa nie lubic alw trzeba miec nieduzo w glowie zeby uwzac szambo jakim jest iran za cos takiego jak u nas i ze to amerykanie demonizują- bo na filmiku ludzie w kawiarni siedzą albo w parku
I to rozumiem ma być według ciebie dowód ze bylo normalnie?
@m_ney: No ale szambo bo co xD? Czemu nie sramy się do takiej Arabii Saudyjskiej? Bo to dobry zamordyzm i nasz sojusznik xD?
AS to państwo całkowicie totalitarne, Iran przynajmniej posiada chociaż częściową demokrację w której wybierają parlament i prezydenta,
No i słusznie. Gadanie takich głupot powinno byc ukarane ekspulsją do tych normalnych krajów. Niech sobie tam goście siedzą w tych parkach i kawiarniach . Niech zobaczą tą normalność.
Najłatwiej to po prostu kupić narrację serwowaną z mass mediów, nie zadawać pytań i siedzieć w swojej bańce. Ale wtedy trudno dojść do własnych wniosków, choćby tak prostego, że nawet gdyby był zamordyzm, to ci ludzie mają sami prawo zdecydować kiedy zechcą to zmienić. Potem trudno uwierzyć jak inni wskazują na schemat że stany i izrael mieszają w regionie od wielu lat. Bo łatwiej po prostu łykać shit jaki płynie
@Spioszeq: No a jak xD?
Jan Kuciak jest chociażby przykładem z najbliższego naszego podwórka na południu od naszych granic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
AS to państwo całkowicie totalitarne, Iran przynajmniej posiada chociaż częściową demokrację w której wybierają parlament i prezydenta, Arabia Saudyjska nie ma niczego i to tam baby faktycznie chodzą bez wyjątku w workach na
@InteroX: Duże miasta są najbardziej liberalne, prowincje najbardziej konserwatywne, czyli tak jak u nas ¯\(ツ)/¯
Podejrzewam, że przeciętny Irańczyk z prowincji jest niewiele bardziej konserwatywny od przeciętnego prostego chłopa z podkarpacia lub podlasia który co niedzielę po mszy świętej musi wyebać babie gonga na łeb
@
W hameryce jeszcze w wigwamach mieszkali i dzidami w bizony rzucali :P
Osobiscie mialem okazje zwiedzic tylko alhambre, berat i mostar. Alhambra robi wrazenie ale to tutaj to jakis sztos. Co za architektura...
Tylko ze nie do konca jestem pewien czy po jednym ,nomen omen "turystycznym" miejscu mozesz oceniac