Wpis z mikrobloga

Mam takiego małego tipa dla ludzi, którym przeszkadzają zgłaszający ich "konfidenci":
Jak chcecie żeby przestali was zgłaszać, to prostu zacznijcie przestrzegać prawa. Jeździć zgodnie z przepisami, parkować w miejscach do tego przeznaczonych i inne takie naturalne dla normalnego człowieka pierdoły.
#polskiedrogi #parkowanie #samochodoza #prawojazdy #konfitura
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@congobongo: G---o prawda. Nie ma takiej fizycznej możliwości aby wszędzie dla każdego były miejsca parkingowe, ale w 90% one są, ale ludzie są j------i cymbałami i nie potrafią przeczytać że zrozumieniem kodeksu drogowego.

Posiadanie samochodu jest przywilejem, a nie obowiązkiem, ale jego posiadanie wiąże się z wieloma obowiązkami. Użytkowanie auta w dużym mieście zawsze już będzie uciążliwe, ale tej uciążliwości nie można przenosić na inne osoby, twoja wolność do korzystania
wezsepigulke - @congobongo: G---o prawda. Nie ma takiej fizycznej możliwości aby wszę...

źródło: 1000032421

Pobierz
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: Droga przejezdna? Przejezdna. Zieleń rozjeżdża? XD XD XD XD - każdy sąd go uniewinni bo tam źdźbła nie ma.
Czy powinno być to mandatowane, to pewnie tak, ale nie rób sobie jaj xD. Może mu wybijesz szybe za te najechanie na krawężnik jak jeden z waszych paladynów? XD
  • Odpowiedz
@congobongo: oczywiście twoje IQ jest zbyt niskie aby połączyć brak trawy w tym miejscu a obecnością tego auta, oraz ze takie auto sprawia realne zagrożenie stojąc na skrzyżowaniu równorzędnym, przejściu sugerowanym to nie mamy o czym gadać bo nie potrafię się zniżyć do twojego poziomu
  • Odpowiedz
jakby kupa ludzi miała z tym problem to by Wam konfitura nie był potrzebny xD

@congobongo: I tu wracamy do niewypełniania obowiązków przez straż miejską. Przykro mi, że masz to w dupie, ja nie chcę żyć w chlewie i sponsorować co roku z moich podatków naprawy chodników zniszczonych przez bucowatych egoistów.
  • Odpowiedz
a wiesz dlaczego policja nie reaguje? Bo ma lepsze rzeczy do roboty.

@congobongo może wiec nie ma co policji angażować?

Ale nieeeeee trzeba drzeć p*zde, robić nagrywki na jutubka i rzucać się pod auta, bo patronejt by się nie zgadzał...
  • Odpowiedz
@Niebadzsmokiem: problem zaczyna sie gdy z zglaszania robi sie hobby albo sposob na zycie. Co innego zglaszanie faktycznego blokowania chodnika a co innego gdy nikomu to nie przeszkadza a miejsca jest tyle ze dwa wozki przejada a osoba jest zglaszana dla samego zgloszenia. Kiedys byly stare baby co przesiadywaly calymi dniami w oknie z cyckami na parapecie i monitorowaly osiedle zeby sie do czegos przyczepic a obecnie mamy taka mode
  • Odpowiedz
ale nie masz prawa mu blokować możliwości wyjazdu.

@congobongo: typie, ale to nie pieszy blokuje kierowcy możliwość wyjazdu tylko kierowca blokuje pieszemu możliwość przejścia. XD

W jakiej szkole jazdy nauczyli cię takich bzdur? Kierowca jedyne co może w takiej sytuacji to stać i grzecznie czekać aż pieszemu zachce się pójść dalej. Jesteś w stanie to pojąć? Nie jesteś.

A tak poza tym to od parkowania jest jezdnia, nie chodnik. Na
  • Odpowiedz
@Krupier: @congobongo
https://youtu.be/oOx8m8oEetU?t=2343

Tak z ostatniego filmu. Odnośnie art. 90 KW. To nie jest zachowanie "stojącego pieszego", którego chce debil w samochodzie rozjechać. To jest celowe wbieganie pod samochód. Kierowca samochodu jak źle zaparkował to należy mu się mandat, ale pieszy nie ma prawa mu tak wbiegać i stwarzać dodatkowe zagrożenie. Jakby p. Wojtka potrącił ten koleś z BMW to nie zdziwiłbym się jakby była jego wina, i co z
Substytut - @Krupier: @congobongo 
https://youtu.be/oOx8m8oEetU?t=2343

Tak z ostatni...
  • Odpowiedz
@congobongo

mnie się nienchce z tym głąbem kłócić, ale dziękuję, że go wyjaśniono. Pozdrawiam

Póki co to ciebie głąbie tutaj wyjaśniono od góry do dołu. XD

W sumie w każdym wątku gdzie się odezwiesz to się kompromitujesz, a cały twój profil to jeden wielki płacz na Konfiture. Nie da się upaść niżej. :D
  • Odpowiedz
@Substytut już z tobą gadałem, nie chce mi się ponownie o tym samym. Specjalne ładowanie się pod samochód oczywiście nie jest dozwolone, ale stanie w miejscu za/przed autem to nie jest żadne tamowanie ruchu jak ten pajac @congobongo próbuje forsować.

Kierowca jedyne co może to grzecznie czekać aż pieszy sobie pójdzie i tyle.
  • Odpowiedz
@congobongo:

bo szkodliwość społeczna jest znikoma, infrastruktury brak, a ludzie chcą i będą mieć auta, bo żaden zamordysta nie ma prawa ludziom odbierać prawa do posiadania własności

No to pewnie ta zajęta policja na gimnazjalistów z jointem też nie ma czasu? A nie, czekaj…
  • Odpowiedz