Aktywne Wpisy

Common_Rail_1337 +349
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz
ATAT-2 +169
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz

Jak chcecie żeby przestali was zgłaszać, to prostu zacznijcie przestrzegać prawa. Jeździć zgodnie z przepisami, parkować w miejscach do tego przeznaczonych i inne takie naturalne dla normalnego człowieka pierdoły.
#polskiedrogi #parkowanie #samochodoza #prawojazdy #konfitura
Pozdrawiam
A wiesz jeszcze jaki jest problem? Nie jest sprawcą ten kto odjeżdża, a ten kto parkuje, więc muszą przeprowadzić dochodzenia i procedure. Straż zwykle to olewa i wystawia mandat niezależnie od tego.
Ale nieeeeee trzeba drzeć p*zde, robić nagrywki na jutubka i rzucać się pod auta, bo patronejt by się
Mogą sobie krzyczeć Konfdent ile tyle chcą.
Przecież dlatego konfitura wybrał taką nazwę kanału więc można się łatwo domyśleć, że spływa to po nim.
A jakbym ci ukradł rower albo porysował auto specjalnie to byś angażował w to policję czy nie?
Tak z ciekawości pytam, bo może to zbyt błaha sprawa i w tym momencie akurat 100% personlu rozpracowuje jakąś grupę terrorystyczną.
@Niebadzsmokiem:
Po raz tysięczny - niech zgłasza, niech robi kompilacje, ale niech nie rżnie mesjasza, bo wy już przesadzacie z gloryfikowaniem tego pajaca
@congobongo: Straż miejska też nie reaguje, nawet potrafią przejść spacerkiem obok nieprawidłowo zaparkowanych pojazdów i olać je ciepłym moczem. A jak człowiek dzwoni i zgłasza patologiczne przypadki, to przyjezdzają po kilku godzinach, o ile w ogóle.
Gdyby służby działały chociaż po części skutecznie, to żaden z obywateli nie musiałby brać sprawy w swoje ręce. No ale jesteśmy w sytuacji, gdzie zgłaszający jest społeczniakiem i
Zostawiłbym go pod monitoringiem, więc miałbym dowody, a przede wszystkim jie darłbym japy w necie że ktoś mi rower ukradł
No jeżeli to jest niszczenie mienia, to sam sobie odpowiedz. Z resztą mam AC, a auto to auto... z jakiegoś powodu ubezpieczenie jest obowiązkowe
@congobongo: Wydaje mi się że na żadnym. Więc też nie rozumiem czemu niektórzy tak natrętnie parkują zastawiając przejścia, chodniki, a na zwyczajne zwrócenie uwagi reagują chamstwem ;)
Fakt, jest kretynem bo tam wjechał i powinien być ukarany, ale wy ze zwykłego wykroczenia robicie zbrodnie przeciwko ludzkości xD
@congobongo: Ale on ma prawo blokować mi. O to chodzi? Ja mogę jedynie czekać aż policja łaskawie sama zauważy sprawę, albo gościu odjedzie. Ale jeśli zgłoszę to źle. Jeśli nie zgłoszę i wezmę sprawy w swoje ręce to też źle. Generalnie muszę być pierwszym, który będzie utrudniał i łamał prawo, wtedy jest dobrze. Czy o to w tym wszystkim chodzi?
@congobongo: a wiesz czemu? Bo kupa ludzi ma dość tej sytuacji i pieprzonej arogancji parkujących. Trawniki rozjezdzone jak za jakiejś komuny, chodniki rozpieprzone, jak popada to przejsc się nie da bo woda stoi, przejscia pozastawianie, widoczność na osiedlowych skrzyżowaniach zerowa, jeżdzenie po chodnikach, jeszcze agresja jak ktoś jaśnie panowi czy pani
źródło: kosynierow
Pobierz@pasta_alla_carbonara: kupa ludzi mówisz... jakby kupa ludzi miała z tym kłopot to faktycznie coś by z tym robiono, a tak głównymi aktorami całej tej sytuacji to: chory psychicznie i prowokator. XD
@wezsepigulke: bo szkodliwość społeczna jest znikoma, infrastruktury brak, a ludzie chcą i będą
@congobongo: jakby kupa ludzi nie miałaby z tym problemu, to by Konfitura nie robił takich wyświetleń i nie miał tylu komentarzy na filmach i przepadłby miesiąc po starcie kanału. Od wczoraj żyjesz w tym kraju, że myślisz ze ktoś by coś z czymś zrobił jak trzeba? ;]