Wpis z mikrobloga

Ten typ ludzi możne być oburzony już doslownie na wszysto, nawet na system kaucyjny. Nie ma takiej zmiany w Polsce ktorą kenfederatom nie mozna za kazdym razem sprzedać jako zagrożenie dla nich.
  • Odpowiedz
  • 959
@jutokintumi: @Niesondzem ja rozumiem że Mentzen to idiota i robi wszystko pod swoich wyborców ale opisywanie systemu kaucyjnego w obecnym kształcie jako czegoś pozytywnego to jeszcze większa odklejka niż głosowanie na Konfederację.
  • Odpowiedz
Swoim filmikiem udowodnił jedynie, że oddanie butelek, które uzbierało ponad 100 osób, zajmuje trochę dłużej, niż oddawanie butelek za siebie.

@jutokintumi:

Swoim wpisem udowodniłeś jedynie że wolisz się uśmiechać niż pomyśleć.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody:

chłop co ma firmę, jest posłem, pieniędzy ma tyle że przez całe swoje życie ich nigdy nie wyda przejmuje się systemem kaucyjnym xD

nie, pokazuje idiotyzm tego systemu
  • Odpowiedz
Wchodzi system kaucyjny, który zachęca właścicieli firm do zamontowania filtra wody, albo ustawienia dystrybutorów na wodę w firmie.

@jutokintumi: mnie przekonal do montazu filtra odwroconej osmozy w mieszkaniu przez co z 20-30 butelek tygodniowo zszedlem do 1-2 butelek po coca coli. Kiedys dokupie saturator to juz w ogole zejde do zera lol.
  • Odpowiedz
@jutokintumi: Ja jedyne co widzę to bronienie dziurawego rozwiązania bo koleś którego nie lubisz wytyka debilizmy tegoż.

Też wiadomo jak się zmieniają argumenty od ‚no po prostu przynoś swoje butelki na zakupy raz na jakiś czas bro, Niemcy tak robią i żyją’ do ‚haha no debil zrobił tak jak pisaliśmy i nie było łatwo i przyjemnie, przecież każdy wie że trzeba zainstalować filtr wody bro’
  • Odpowiedz
@Niesondzem: o widzę że Polak robak zadowolony że musi zapier do automaciku żeby oddać buteleczkę no brawo, rządzący chętnie znowu zadbają o twoje komfort i dokręcą śrubę jeszcze bardziej
  • Odpowiedz
@jutokintumi: W fabrycę smrodu jak pracowałem kilka lat temu standardem były już albo dyspensery z wodą na takie wielkie 20l butle albo firma która przywosiła wodę w syfonach. Dzwoniłeś pan zabierał baniaki i przywoził nowe ale widać u memcena to byłoby za trudne.
  • Odpowiedz
Ten typ ludzi możne być oburzony już doslownie na wszysto, nawet na system kaucyjny. Nie ma takiej zmiany w Polsce ktorą kenfederatom nie mozna za kazdym razem sprzedać jako zagrożenie dla nich.

@Niesondzem: kapitaliści łoją frajerów na systemie kaucyjnym umocowanym systemowo, hołota jeszcze klaszcza uszami.
Żałosne.
Tak na nich nadajesz, a przy jednym z najbardziej jaskrawych przykladów gdy robią coś złego to udajesz, że nie widzisz albo wręcz wierzysz że
  • Odpowiedz
system kaucyjny ma za zadanie zniechęcić do używania napojów jednorazowych

@korin_: nie, system kaucyjny ma na celu wzbogacenie ludzi którzy za nim lobbowali.

Mieliśmy doskonale działający system i nowoczesne sortownie, to trzeba było to zepsuć i zrobić z ludzi meneli.
  • Odpowiedz
@assninja: myślę, że ciągle mamy nowoczesne sortownie. Nikt ich nie zamkną po prostu nie ma tam już butelek (większości).

nie, system kaucyjny ma na celu wzbogacenie ludzi którzy za nim lobbowali.

jedno nie wyklucza drugiego. System działa dobrze bo jest uciążliwy. A, że ktoś przy władzy przy okazji kręci na tym wały. Ciężko mi zaprzeczyć nie przyglądałem się osobiście temu a nauczyłem się mieć dystans do opinii innych. Szczególnie tych
  • Odpowiedz