Wpis z mikrobloga

@Dioromeh: przecież takie bravo rozpędza się o wiele szybciej niż jakaś z-----a krowa, dla typa z mikro siurem. Ja rozumiem, że jakoś musicie kompleksy leczyć, ale zakłamywanie rzeczywistości to już sobie daruj
  • Odpowiedz
  • 9
@Dioromeh:

typowy fan e-mini-dziadkowozu

a SUV to nie jest soccer mommy car? Przynajmniej tak zawsze na reddicie cisnęli bekę.

Zresztą mało mnie to interesuje, nie o tym jest ten wątek xD
  • Odpowiedz
typowy dziadkowóz to kaliber fiata brava.

@Dioromeh: Nie wiem czy Fiat Bravo powinien zasłużyć na miano dziadkowozu, stockowe T-Jety 120KM i 150KM to są dynamiczne silniki z potencjałem aby wkręcić z nich jeszcze więcej niewielkim kosztem.
  • Odpowiedz
to ja poproszę taki dziadkowóz. Najlepiej tak chociaż z silnikiem 2.3l

@Dioromeh SUVy są b.ciężkie więc to nie jest oszałamiająca pojemność, odpowiednik 1,6L w aucie średniej wielkości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Anthrax91:

Sam nie kupilbym sobie suva, ale to nie rodzaj auta decyduje o tym jakiego masz fiuta tylko przyczepianie sie do samochodów innych pokazuje bycie biedakiem, prawdopodobnie bez zadnego samochodu.

SUVy w moim otoczeniu kupują rodziny z gowniakami, zeby je tam wygodnie w----c, kobiety ktore sa nizolkami i chca siedzieć wyzej i miec lepsze pole widzenia i starsze osoby, zeby wygodniej siadac i wysiadac z
  • Odpowiedz
@jegertilbake: ja na przykład mam sportage żeby mieć nie za duże, ale pakowne auto do wyjeżdżania z miasta ze znajomymi tam, gdzie jest słaby dojazd zbiorkomem. Sprawdza się super. Wygodne, bagażnik spory. Idzie zapakować 4 osoby z bagażem na wakacje.

Nie znam się na autach, jakie alternatywy nie suvowe byłyby lepsze?
  • Odpowiedz
  • 1
@Dioromeh:
Suvy kupują mentalne wieśniaki które auta rozpatrują w kategorii pojemności do wożenia kartofli i dostosowania do jeżdżenia po polu kapusty
  • Odpowiedz
@Colos: Nie wiem, tez sie nie znam na autach i kupujac kierowalem sie wytycznymi istotnymi dla mnie czyli bezawaryjnością, ergonomia, przyjemnością z jazdy, wygladem (nie jestem jakims estetą, ale 3/4 jest naprawdę paskudne w środku jak za swoją cenę, chamstwo max).

Skoro twoje auto spelnia twoje wymagania to git. Mysle, ze i jezdzacy suvami sa zadowoleni. Problem maja tylko wykopki czekajace na przystankach
  • Odpowiedz
skoro jedną z głównych wymienianych zalet suva jest łatwość wsiadania to tak, jest to dziadkowóz

@maad: właściwości terenowe żeby podjechać pod krawężnik i nielegalnie zaparkować, też mają wysoką lokatę
  • Odpowiedz
@jegertilbake: jest dokładnie tak jak piszesz, suvy to typowe "mamuśkowe wozy", sama kupiłam suva z myślą o komforcie swoich dzieciaków i był to czynnik decydujący przy wyborze. Na przedszkolnym parkingu zdecydowana większość aut to suvy, bo tylko w nie upchasz wygodnie foteliki w liczbie 2 i więcej.
  • Odpowiedz