Aktywne Wpisy

vieniasn +220
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

dominges08 +30
Jak @Pan_Szeryf pokazał metamorfoze swojego podopiecznego (siebie) to ja też pokażę mojego (mnie)
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
źródło: miniintruder
Pobierz

Dobrze wychowani. Jak wytresowano milenialsów
___
"Starszym należy się szacunek”
"Dzieci i ryby głosu nie mają”
"Jak się nie uspokoisz, to pani cię zabierze”
"Nie płacz, bo to denerwuje tatę”
Te zdania przez lata uchodziły za niewinne zasady wychowawcze. Oznaczały dyscyplinę, porządek. W rzeczywistości były narzędziem uciszania emocji i odbierania głosu całym pokoleniom.
W swojej poruszającej książce Ewa Koza oddaje głos tym, którym odebrano go najwcześniej. Jej rozmówcy odsłaniają to, co przez lata skrywała fasada beztroskiego dzieciństwa i mitycznej rodzinnej sielanki. Za nią kryją się: strach, samotność, emocjonalne zaniedbanie i p-----c – często ubrana w słowo "szacunek”.
Osiem wstrząsających historii. Osiem mrocznych dróg dorastania. Bicie kablem, ręką, słowem. Upokorzenia pod szkolną tablicą, gdzie wstyd staje się publicznym spektaklem. Parentyfikacja, kiedy dziecko musi stać się dorosłym, zanim zdąży być dzieckiem.
#ksiazki #wykop30plus #gimbynieznajo
źródło: 1000081920
PobierzA zeby cos poprawić w życiu? Stawać sie lepszymi z pokolenia na pokolenie?
Niee po co - to jakies wymysły nowobigackie.
Helena dawaj chomato, zagram tobą pole - tak sie robiło kiedys tak i teraz bede robil
Bez ingerencji psychologów wiele rodzin wyeliminowało błędy ze swojego dzieciństwa, które znamy chociażby z epoki PRL. Inne przeobraziły się w coś innego, np. w uzależnienia od internetu.
I nie bagatelizuje kwestii przenoszonych traum, zranień tylko, że sztucznie wyolbrzymiane i forsowane systemowo mogą cały problem mocno wypaczyć i wtedy nawet będziemy bali się krzyknąć na własne dziecko, kiedy faktycznie
@saser91: nie popieram, ale j---ć tych użalających się nad sobą, co doświadczyli przemocy fizycznej, psychicznej i jakiejkolwiek innej xD