Wpis z mikrobloga

Nie lubię nikomu zaglądać do portfela, ale przed chwilą w TVP Info opowiadali o rodzinie, która dostała szlachetną paczkę. Otrzymali na wigilię 29 paczek, w tym krzesła, dzięki którym (jak mówi dziennikarz) rodzina mogła zasiąść do świątecznego śniadania.

Tymczasem facet ma za sobą dziesiątki komiksów, z których część jest warta po kilkaset złotych, choćby Aliens vs Predator 30th anniversary. Wiele z nich to jakieś nowe wydania. Czy naprawdę nie można było sprzedać kilku z nich, żeby kupić krzesła albo zorganizować kolację wigilijną? To 29 paczek mogło trafić do kogoś, kto naprawdę tego potrzebował.

Brzmi jak polska żółć, ale sam mam sporą kolekcję, więc w pierwszej kolejności znacząco bym ją uszczuplił.

#szlachetnapaczka #tvpinfo
Wernest - Nie lubię nikomu zaglądać do portfela, ale przed chwilą w TVP Info opowiada...

źródło: paczka

Pobierz
  • 284
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wernest: o kurde xD spójrz na komputer. Chłodzenie z ekranem LED, podświetlane ramy sztuk 4 (obstawiam że teraz więcej warte niż te komiksy), nawalone wentylatorów od przodu jakby tam jakiś dobry sprzęt siedział.

Ale na krzesło nie było.
  • Odpowiedz
  • 676
@Wernest

Czy naprawdę nie można było sprzedać kilku z nich, żeby kupić krzesła albo zorganizować kolację wigilijną?

Może jeszcze byś chciał, żeby do pracy poszedł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wernest: ja przestałem się w to bawić kiedy okazało się, że zbieramy w firmie na wymianę sprzętu AGD dla rodziny której stary sprzęt był nowszy niż mój :)
  • Odpowiedz
  • 369
@Wernest: obczaj też lodówkę. Każdy magnes to tak między 15 a 25 zł. A w dodatku podróże też kosztują żeby je gdzieś kupić. J----y komiksowy obieżyświat.
  • Odpowiedz
@Wernest: w wersji świątecznej była biedna rodzina z termomixem na stole, dla niepoznaki przykrytym szmatą xD
Akcja powinna się nazywać szlachetny frajer.
  • Odpowiedz
@Wernest
Ta akcja to szlachetny scam, kiedyś chciałem wziąć udział, ale jak doczytałem opis rodziny na którą miałem dać pieniądze to wyszło że kompletnie nie są biednym modelem rodziny którą chciałbym wspomóc......
  • Odpowiedz
@Wernest: i takie rodziny psują ideę paczki. kiedyś byłem zawieść lodówkę do takiej rodziny, uwierzcie mi bida z nędza, totalne wykluczenie na zadupiu bez autobusu, chore dzieci, dramat. Takim ludziom powinni pomagać
  • Odpowiedz
@Wernest: U mnie w pracy zbierali na starszą chorą kobietę, która faktycznie skorzystała z pomocy, bo była sama. Ma problemy z poruszaniem się, oprócz codziennych rzeczy dostała też od firmy jakieś specjalne łóżko.
Hatfu na pasożyty.
  • Odpowiedz
@PietroPawlo prawda, takie rodziny są, tylko one się z tą biedą nie afiszują I nierzadko to Ty musisz ich znaleźć, bo oni sami nie dadzą po sobie poznać, że są biedni. Niestety paczka idzie na ilość, a nie na jakość, i to są tego efekty.
  • Odpowiedz
@Wernest: Sama ta kolekcja DC (obecnie chyba nawet wycofana, wychodziła kilkanaście lat temu) to spokojnie kilka tysięcy złotych na półce. Gruby sojak ma komiksy za spokojnie kilkanaście tysięcy złotych, a ludzie mu krzesło fundują, śmiechu warte.
  • Odpowiedz