Aktywne Wpisy

astralkowa +662
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

Wilczak +177

Tytuł:
Przypadek Charlesa Dextera WardaAutor:
H.P. LovecraftGatunek:
horrorOcena:
N/AISBN:
9788728365137Tłumacz:
Katarzyna BogielLektor:
Joanna DomańskaWydawnictwo:
Saga EgmontDługość:
6 godzin 23 minutyForma książki:
audiobookPrzypadek Charlesa Dextera Warda to moje ulubione dzieło Lovecrafta. Opowiada o tytułowym chłopaku, który chce jak najwięcej dowiedzieć się o swoim przodku, Josephie Curwenie. Nie ma tu zbyt wiele akcji, głównie przedstawiania jest historia Josepha, próby Charlesa odkrycia tej przeszłości i postępująca w związku z tym obsesja. Czyta się to trochę jak jakieś sprawozdanie z elementami horroru i dla mnie to jest plus. Za treść dałbym pewnie 8/10, może 9/10.
Problem w tym, że wydanie to straszna fuszerka. Brakuje rozdziału 3. części III, a w jego miejsce jest podwojony rozdział 3. części II. Normalnie za takie coś dałbym 1/10, ale nie jestem pewien, czy to kwestia wydania, czy dystrybucji (Empik Go). Co prawda na niektórych stronach, np. audiotece, długość to też 6 godzin 23 minuty, czyli tyle, ile trwa błędna wersja z Empik Go, ale są też strony, które podają inny czas, np. 6 godzin 17 minut, co by się zgadzało, bo brakujący rozdział jest krótszy. Być może po necie krążą różne wersje, z czego jedna wadliwa.
Jakby ktoś chciał tego przesłuchać, to rozdział 11. z audiobooka należy pominąć i w zamian przeczytać brakujący rozdział z ebooka.
#bookmeter #czytajzwykopem #horror #horrorbookmeter #ksiazki
źródło: Przypadek Charlesa Dextera Warda – Lovecraft
PobierzPodobno na chomiku jest całość bez tego błędu.
Są Też inne