Wpis z mikrobloga

580 + 1 = 581

Tytuł: Przypadek Charlesa Dextera Warda
Autor: H.P. Lovecraft
Gatunek: horror
Ocena: N/A
ISBN: 9788728365137
Tłumacz: Katarzyna Bogiel
Lektor: Joanna Domańska
Wydawnictwo: Saga Egmont
Długość: 6 godzin 23 minuty
Forma książki: audiobook
Przypadek Charlesa Dextera Warda to moje ulubione dzieło Lovecrafta. Opowiada o tytułowym chłopaku, który chce jak najwięcej dowiedzieć się o swoim przodku, Josephie Curwenie. Nie ma tu zbyt wiele akcji, głównie przedstawiania jest historia Josepha, próby Charlesa odkrycia tej przeszłości i postępująca w związku z tym obsesja. Czyta się to trochę jak jakieś sprawozdanie z elementami horroru i dla mnie to jest plus. Za treść dałbym pewnie 8/10, może 9/10.

Problem w tym, że wydanie to straszna fuszerka. Brakuje rozdziału 3. części III, a w jego miejsce jest podwojony rozdział 3. części II. Normalnie za takie coś dałbym 1/10, ale nie jestem pewien, czy to kwestia wydania, czy dystrybucji (Empik Go). Co prawda na niektórych stronach, np. audiotece, długość to też 6 godzin 23 minuty, czyli tyle, ile trwa błędna wersja z Empik Go, ale są też strony, które podają inny czas, np. 6 godzin 17 minut, co by się zgadzało, bo brakujący rozdział jest krótszy. Być może po necie krążą różne wersje, z czego jedna wadliwa.

Jakby ktoś chciał tego przesłuchać, to rozdział 11. z audiobooka należy pominąć i w zamian przeczytać brakujący rozdział z ebooka.

#bookmeter #czytajzwykopem #horror #horrorbookmeter #ksiazki
Nestry - 580 + 1 = 581

Tytuł: Przypadek Charlesa Dextera Warda
Autor: H.P. Lovecraft...

źródło: Przypadek Charlesa Dextera Warda – Lovecraft

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach