Wpis z mikrobloga

#ps5 #ps5pro #gry #pytaniedoeksperta

Pytanie do tych co się przesiedli ze zwykłego PS 5 na prosiaka. Waszym zdaniem było warto? Uważacie że wizualna poprawa graficzna usprawiedliwia wydanie hajsu na kupno pro, czy to może jedynie indywidualna fanaberia?
Czy może jest nadzieja że pod koniec życia tej generacji wydzie jeszcze parę tytułów (nie licząc gra 6) co wgniecie w ziemię grafikę z podstawowej wersj.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@paluszki_rybne: też trochę tak sądzę że się rozkręci, gdyż oglądałem porównania w dniu premiery, no i bynajmniej doopy nie urywało, a na pewno przeskok był gorszy niż pomiędzy zwykła PS4 a prosiakiem.
  • Odpowiedz
@Runaway28: Ja nie posiadam i moim zdaniem lepiej nie kupować międzygeneracyjnych odświeżeń, bo wtedy różnica między generacjami się zaciera i trudniej się ekscytować i cieszyć z nowego sprzętu.
  • Odpowiedz
  • 0
@sm_m: w sumie ma sens, ale też nie ma wtedy takiego ciśnienia żeby kupić nową generację, gdyż jestem tego pewny że skalperzy znowu nam będą uprzykrzać życie
  • Odpowiedz
@Runaway28: przed ps5 nie miałem żadnej innej konsoli, bo nie podobały mi się ich osiągi względem PC. Kupiłem ps5 slim praktycznie na jego premierę, a potem zmieniłem na ps5 pro, jak tylko wyszło. Nie żałuję tych zakupów, ale mając do wyboru ps5 pro to b kupił właśnie tę konsolę. Gram tylko w trybie wydajności, liczą się dla mnie płynne FPS, a nie czysta jakość obrazu. Chociaż niektóre tytuły mają dobrą
  • Odpowiedz
@Runaway28: ja uważam, że aktualnie nie warto, cena skoczyła do góry a w ciągu 2/3 lat wyjdzie nowa generacja. Ja sam brałem slim gdy była premiera slim i pro. Wtedy nie było promek na pro i wychodziło grubo ponad 4k cały zestaw. Później były promki, gdzie z napędem można było wyrwać za 3k (wtedy był idealny moment, żeby wziąć pro), a teraz już za późno i wolałbym brać zwykła na
  • Odpowiedz
przed ps5 nie miałem żadnej innej konsoli, bo nie podobały mi się ich osiągi względem PC

@alWdIjJpz18nHw: w sensie nie chciałeś mieć po prostu mocniejszego sprzętu niż pecet? do czasów premiery poprzedniej generacji tak było
  • Odpowiedz
@glos_zenady: Nie chciałem konsoli, bo PC oferowało lepszą lub porównywalną jakość obrazu, ale przede wszystkim większą płynność (więcej FPS i bez spadków). Przy ps5 to się mocno zmieniło i już poziom tej konsoli mnie zadowala. Premiera ps5 slim zgrała się akurat z momentem, kiedy w wahałem się z zakupem nowego laptopa gamingowego. I tu kolejny problem, bo nie mam miejsca na PC, a laptop mimo, że celuję w półkę 10k
  • Odpowiedz
@Runaway28: przed premierą PRO, mydło w trybie 60fps na ps5 zaczynało mi już przeszkadzać, pamiętam: Wukong, Space Marine 2 (przy tych tytułach zacząłem już mlaskać). Pro ten problem częściowo rozwiązał, ale CPU daje d--y i niekoniecznie wierzę w dobre osiągi przy GTA6. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Crismon Desert jest pierwszą grą z większymi problemami na PRO.

Ja przy tego typu zakupach zakupach totalnie olewam ekonomię.
  • Odpowiedz