Wpis z mikrobloga

#warszawa #rozowepaski #polska #polityka #lewica #razem #wroclaw #poznan

Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego ludzie o skrajnie lewicowych poglądach którzy nienawidzą konfy i prawactwa i religi chcą do Polski sprowadzać muzułmanów? Bardzo często zauważam, że osoby o lewicowych poglądach popierają imigrację do Polski z krajów muzułmańskich w których to taka konfedaracja mogłaby nawet uchodzić za partie lewicową. Naprawdę mnie to zastanawia i nie jest to żaden bait ale już od lat mnie to dziwi bo sam jestem lewakiem ale właśnei z wyjątkiem, sprowadzania do Polski osób które wierzą w jakieś wyimaginowane postacie, takich w Polsce przecież już mamy mnóstwo więc po co robić z polski jeszcze bardziej konserwatywny kraj?. Nie wiem o co tutaj chodzi.
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarekKucharz: czy ci ludzie o skrajnie lewicowych pogladach są z tobą w pokoju?

Jeśli ktoś chce faktycznie ściągać imigrantów (co jest dość rzadkie obecnie) to nie ze względu na religię a jedynie przez czysto ludzie odruchy.
  • Odpowiedz
@MarekKucharz: Bo ludzie o lewicowych pogladach sa bardzo empatyczni i chca po prostu pomagac ludziom niezaleznie od ich narodowosci. tyle i jest to b ardzo proste i logiczne. Sa to chrzescijanskie wartosci, przeciez jezus mowil ze jak cie uderza w jeden policzek to nadstaw drugi - uczy pokory i tego aby zawsze pomagac slabszym i nie patrzec na swoj interes
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego ludzie o skrajnie lewicowych poglądach którzy nienawidzą konfy i prawactwa i religi chcą do Polski sprowadzać muzułmanów?

@MarekKucharz: odpowiem za siebie jako lewak. Ja nienawidze wszystkich tych rzeczy + muzułmanów. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
chcą do Polski sprowadzać muzułmanów?

@MarekKucharz: nie chcą, to konfederacja mówi "Teheran Warszawa wspólna sprawa", a pis sprowadzał setki tysięcy muzułmańskich imigrantów za łapówki
  • Odpowiedz
  • 0
@zadowyn31: to dlaczego Ci lewacy o nieskaźitelnych sercach nie chcą pomagać polakom głosującym na konfe? przecież Ci głosujący na konfe to najczęściej największy niż społeczny w polsce, ludzie z najgorszych miejsc z największymi problemami.
  • Odpowiedz
@zadowyn31: Tu nie chodzi o samą empatię, a o jej nakierowanie. W tradycyjnych modelach empatia jest najsilniejsza wewnątrz stada - od najbliższych krewnych, przez dalszych krewnych i przyjaciół itd. To ma pewne uzasadnienie biologiczne i występuje u wielu zwierząt. W przypadku skrajnych postaw socjalistycznych empatia jest albo bardzo rozproszona, albo przeniesiona poza typowe kręgi.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: Sugerujesz że posłowie obecnej koalicji rządzącej, domagający się wpuszczenia nielegalnych muzułmańskich imigrantów, których Putin z Łukaszenką, wysyłali i wysyłają na naszą granicę, nie istnieją? Że Bartosz Kramek, z fundacji Otwarty Dialog, który dokonywał dywersji, niszcząc zasieki na granicy i pomagający, szmuglować nielegalnych muzułmańskich imigrantów, jest postacią fikcyjną? Nie pamiętasz materiałów w TVN i tych zmyślonych historii, o graniu w siatkówkę ciężarną konietą nad 5 metrowym płotem, o masowych mordach
  • Odpowiedz
więc po co robić z polski jeszcze bardziej konserwatywny kraj?.

@MarekKucharz: konserwatywność Polski bierze się z monolityczności ideologicznej jej populacji (do niedawna ponad 90% "zadeklarowanych" katolików). To nie jest tak, że z połączenia konserwatywnych katolików i konserwatywnych muzułmanów otrzymasz w rezultacie jakiś spójny, jednolity blok "tradycjonalistów", mówiących jednym głosem w sprawach światopoglądowych. Przeciwnie, rozbicie jednolitości religijnej podważa autorytet kościołów i związków wyznaniowych, które swą pozycję czerpią właśnie przede wszystkim z
  • Odpowiedz