Wpis z mikrobloga

W co tu pograć w święta? Ciągle kusi mnie #icewinddale lub #baldursgate, świat się wydaje dość ciekawy, chociaż ta izometria i system walki mnie jakoś odpychał, opcja druga to #diablo. Co polecacie żeby przekonać się do tego typu gier.

BTW dowiedziałem się, że #dragonage czerpie z DD, też muszę ogać, niby tyle człowiek siedzi i gra a ciągle jakieś zaległości xdd #gry #steam
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iErdo: Diablo i Forgotten Realms to zupełnie inna bajka. Wszystko zależy, czy lubisz akcję, czy fabułę. Mnie izometria w BG też zawsze odrzucała, a taka, jak ma Diablo lubię. Ale z drugiej strony, lubię dobre historie, a hack'n'slash to dla mnie wydmuszki.
  • Odpowiedz
@iErdo: mi najbardziej fabula w planescspe podeszła.
Jakkolwiek nastaw sie, ze tam jest malo jako tako gameplay a fabula opiera sie na tekście. Dużo tekstu.
  • Odpowiedz
@iErdo:

a gdzie jest lepsza historia Twoim zdaniem, bo też w sumie wysoko stawiam fabułę.

@iErdo: jeśli stawiasz na fabułę to nie IWD1 ani IWD2. polecam NVN 2 mask of betrayer, Planescape T. i Baldurs gate 1 i 2
  • Odpowiedz
@iErdo: nie grałem w żadną z tych gier wyminionych w wątku, ale zamierzam zagrać we wszystkie w niedalekiej przyszłości. Zrobiłem już mały rekonesans w tym kierunku, to się podzielę tym co wiem. Jeśli chodzi o jakość tekstu, to raczej konsensus jest taki, że baldurs gate 1, 2 i planescape są lepsze od icewind dale i neverwinter nights. Mi rzut izometrynczy nigdy nie przeszkadzał, to nie wiem co ci poradzić.

A
  • Odpowiedz
@iErdo: neverwintery super, ale za systemy i mozliwosc modowania. Sama fabula bardzo srednia. No i jak ktos pierwszy raz gra w 26 to sie odbije leciwoscia.
Ogolnie praktycznie wszystkie te gry fabule maja dosyc generyczna, wiec jesli nie interesuje Cie gameplay, walka, budowanie postaci to bym sobie odpuscil i w jakas filmowa gierke lub blockbustera zagral.
  • Odpowiedz