Wpis z mikrobloga

@papaj42: czekj czemu ja tego nie zrobie hmmm może dlatego ze to nie do mnie sie przypoerdolił i nie miałem z nim styczności?
Ale to trzeba mieć te 80 iq zeby się zorientować ze to nie mi podpadł
  • Odpowiedz
@StdPtr:
Po pierwsze,
w sytuacji jak samochód blokuje jezdnię i inne pojazdy chciały przy pomocy 10 centymetrów chodnika/ddr wyminąć to była sraka, że mają stać, az nie odjedzie i nie mogą.
Po drugie,
pieszy w takiej sytuacji jeśli ma zablokowany chodnik - iść jezdnią, ale musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi i nie stwarzać zagrożenia.

Uważasz, że to zachowanie jest zgodne z przepisami?
  • Odpowiedz
@Niesondzem: nie miałeś i nigdy nie będziesz miał z nim styczności, bo jesteś piwniczanym śmieciem na garnuszku matki bez prawa jazdy, więc nic dziwnego. Ale to trzeba mieć 40 IQ żeby do tego dojść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ale jak to to jak auto na chodniku stoi to nie wolno blokować choć łamie prawo a jak pieszy na jezdni to już co można rozjechać bo łamie prawo? Logika wykopkowa XDDD

@Rwa_mac: Logika jełopów jest taka, że zamiast zrobić zdjęcie czy nakręcić wideo i zgłosić, to należy blokować wszystkich, nie dając im możliwości opuszczenia miejsca zdarzenia.

Nie ma wypadku, nie ma rannych, to nie ma potrzeby blokowania, geniuszu.

PS
StaryWedrowiec - >ale jak to to jak auto na chodniku stoi to nie wolno blokować choć ...

źródło: szkola_podstawowa

Pobierz
  • Odpowiedz
To ze ktos zle zaparkował, nie daje uprawnień konfiturze do łażenia po drodze. W dodatku zesrał się do poprawnie jadącego auta.

@recznik_z_ikei: Co to za brednie, może mi jeszcze powiesz, że jak w pobliżu nie ma miejsc parkingowych, to kierowca nie może parkować blokując chodnik?
  • Odpowiedz
@papaj42: ha ha, ale cisnienie skoczyłopapajowi. Z pianą na ryju będzie wymyślał historyjki 😂
I jak napiszesz ze mieszkam w piwnicy to zamieszkam tam bo tak napisałeś? Haha
  • Odpowiedz
@Roman_Horsetych: Ale wiesz że w tej sytuacji mógł tamtędy iść, a kierowca nie mógł go tak wyminąć?

@SpinOff: No nie do końca. Mógł iść jezdnią, jeśli miał zablokowany chodnik, ale w takiej sytuacji przepisy zobowiązują go do nieutrudnienia przejazdu i ustępowania samochodom. Oznacza to, że w takiej sytauacji powinien po pierwsze iść jak najbardziej po lewej stronie, po drugie w takiej sytuacji (zobacz, że jest "wysepka" samochód nie
  • Odpowiedz