Wpis z mikrobloga

Jak wy dajecie rade codzienie z pracą , obowiązkami domowymi , zakupami , myciem sie itp? Ja im starszy jestem tym mniejszy entuzjazm mam i mniej mi sie chce to robic
#depresja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Henson_: mam kontrast między tym jak było kiedyś kiedy było bardzo źle a jak jest teraz. Łatwiej mi cieszyć się z drobnych rzeczy i doceniać. I ciekawość mnie napędza. Zobacz czasem co się dookoła Ciebie dzieje, spróbuj poszukać nowej perspektywy. Czy to sytuacje czy interakcje z ludźmi. Są takie dni że mi się żyć odechciewa, ale wiele jest takich dni kiedy doceniam każdy oddech.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@retronom: dla mnie cieszenie sie z małych rzeczy to oszukiwanie siebie nie umiem osuzkiwac sie takimi rzeczami to jak mowienie sobie ze zycie jest piekne
  • Odpowiedz
@Henson_: można się cieszyć z każdego gestu, z każdej interakcji, z każdego odkrycia tylko to kwestia zmiany podejścia. Masz wrażenie że to oszukiwanie siebie, bo jesteś w takim stanie psychicznym. To tak jakbym Ci poradził na bycie smutnym - to nie bądź smutny xD
Może potrzeba Ci jakiejś drastycznej zmiany. Wywrócenia życia do góry nogami. A może wystarczy uzupełnić braki w obszarach w których Ci ewidentnie czegoś brakuje.
  • Odpowiedz