Wpis z mikrobloga

Kupiłem Mario Galaxy 1+2 słysząc miliiony opinii jak ta seria jest najlepszą serią w historii Nintendo, zaraz wychodzi film i czuje się dość oszukany (,)

Ja naprawdę chciałbym poznać opinie jakiegokolwiek fana tej serii który przekonałby mnie dlaczego ta seria jest dobra jego zdaniem. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie że to najgorsze co wyszło z stajni Nintendo aczkolwiek przyznam że gram dopiero od Switcha 1 w ich tytuły. Mianowicie co mnie boli? Nintendo wręcz słynie z tego że nawet ich półotwarte produkcje to sandboxy gdzie na mapie się coś dzieje, od cholery znajdziek mnóstwo ciekawych rzeczy. A tutaj? Każda galaktyka to wybitnie liniowa plansza którą można przebiegnąc w parę minut gdzie zbyt dużo się nie dzieje. Człowiek nijak nie jest w stanie przyzwyczaić się do jednej planszy bo za kilka minut jest w innej i tak się to ciągnie

#nintendo #gry #konsole #nintendoswitch
Plecakowicz - Kupiłem Mario Galaxy 1+2 słysząc miliiony opinii jak ta seria jest najl...

źródło: mario galaxy

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dla kazdego fana platformowek, wszystko to, co napisales, to plusy a nie minusy. po prostu gra ci nie siadla, nikt cie nie przekona i nikt nie jest w stanie powiedziec nic co zmieni twoje zdanie. sprzedaj to i kup cos co lubisz
  • Odpowiedz
Każda galaktyka to wybitnie liniowa plansza którą można przebiegnąc w parę minut gdzie zbyt dużo się nie dzieje. Człowiek nijak nie jest w stanie przyzwyczaić się do jednej planszy bo za kilka minut jest w innej i tak się to ciągnie

@Plecakowicz: No przecież to jest najlepsze w Galaxy 1 i 2 xD Nie ma szukania księżyców po śmietnikach, nie ma nudnych wypełniaczy. Odpalasz plansze i se biegniesz. Dostajesz dosłownie
  • Odpowiedz
Nintendo wręcz słynie z tego że nawet ich półotwarte produkcje to sandboxy gdzie na mapie się coś dzieje, od cholery znajdziek mnóstwo ciekawych rzeczy. A tutaj? Każda galaktyka to wybitnie liniowa plansza którą można przebiegnąc w parę minut gdzie zbyt dużo się nie dzieje

@Plecakowicz: jakby to powiedzieć, marketing nintendo składa się z trzech niezależnych kroków propagandy

1. stary, po co piracić?
2. switch jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Anthermil: Jak jestem fanem Oddysey/ Bananzy która jest reskinem Mario z postacią Donkey Konga / Zeldy tak mam wrażenie że jak jesteś fanem wyżej wymienionych tytułów to galaxy ci nie podejdzie
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: zależy czego ktoś szuka. Jesli platformingu, to w Galaxy go znajdzie. Ale jeśli szwendania się po wiekszych planszach no to nie bardzo (w Galaxy 1 i 2 sa otwarte poziomy w stylu Odyssey ale jest ich mało i sa znacznie znacznie mniejsze).
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: dla mnie nie ma nic lepszego niż galaxy. Każda z tych planet jest taka sama ale inna. Ta akcja z grawitacją to mistrzostwo świata, że raz jesteś na dole, raz na górze i paradoksalnie mam właśnie wrażenie że jest sporo znajdziek
No i muzyka. Mistrzostwo. Gusten Garden to do dzisiaj sobie słucham
  • Odpowiedz
@Plecakowicz:

nawet ich półotwarte produkcje to sandboxy

Dla kogokolwiek sensownego te open worldy i sandboxy to rak, ktory byl przeruchany juz ponad 15 lat temu
  • Odpowiedz