Aktywne Wpisy

Qurvinox +576
W całym tym społeczeństwie już chyba nie chodzi o przekraczanie prędkości, palenie na balkonach czy trzymanie szczekających psów w mieszkaniach. Tylko bezczelność ludzi. Liczy się tylko ja i mój czubek nosa.
A BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE
No ale jak jeb**iesz człowieka to ten nowszy nie jest. Poza tym większa prędkość to większy hałas i spalanie
MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ
A BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE
No ale jak jeb**iesz człowieka to ten nowszy nie jest. Poza tym większa prędkość to większy hałas i spalanie
MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ

Wojciech_Skupien +464
Z żoną przez ponad 2 lata staraliśmy się o drugie dziecko, po historii z dwoma poronieniami zaczęliśmy szukać przyczyn takich sytuacji, stąd też skierowaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności, żeby zminimalizować szansę wystąpienia kolejnego poronienia.
Przez rok czasu prowadziła nas przesympatyczna Pani, która z wielką empatią i zaangażowaniem starała się nam pomóc. Faktycznie poronień już nie było, ale zajścia w ciąże również. Widziała moją frustracje, powiedziałem raz jej wprost, że zanim się
Przez rok czasu prowadziła nas przesympatyczna Pani, która z wielką empatią i zaangażowaniem starała się nam pomóc. Faktycznie poronień już nie było, ale zajścia w ciąże również. Widziała moją frustracje, powiedziałem raz jej wprost, że zanim się

- Kiedyś o Francji (szczególnie o Paryżu pod Wieżą Eiffla) myślało się o jako takim romantycznym miejscu z filmów. Teraz jest tam niebezpiecznie, imigranci, brzydko i brudno.
- Kiedyś o USA myślało się o jako takim super kraju z filmów z Hollywood. Każdy był bogaty, wszystko super. A jednak zwykłemu człowiekowi nie żyło się zbyt dobrze, a teraz dzieje się jeszcze gorzej (BLM, imigranci, strzelaniny, ICE, wojna, cięcia budżetu na wszystko).
Co byście dorzucili do listy?
Jak przewidujecie, z jakim miejscem w przyszłości stanie się tak samo?
Jeszcze w 1996 większość Polaków dałoby się pociąć za robotę za minimalną w fabryce azbestu w Nowym Jorku. Dzisiaj dostrzega się różne patologie, które we współczesnej Polsce by raczej nie przeszły. Patrzysz na filmik z amerykańskiej fabryki i widzisz "o, to by u nas nie przeszło", "za to byśmy stracili certyfikację",
Ale to przedstawia ktoś, kto był w Polsce 10 lat temu.
Mam wrażenie, że w ciągu 2-3 lat (2020-2023) Polska wyprzedziła Francję pod względem kolorowych. We Francji trzymają się w Paryżu i największych miastach, w Polsce są na zadupiach nawet
Już jak masz bronić Francji na każdym kroku to rób to chociaż w jakiś wiarygodny sposób.
Nigdy nie zapomnę jak w małym, francuskim mieście byłam świadkiem giga fety marokańskiej młodzieży po awansie z grupy na MŚ - widok do powtórzenia w każdym powiatowym mieście z pewnością.
Za to w dziurze 4 k mieszkańców, bez perspektyw, Polska B z jednym Januszexem, kilkunastu arabów i hindusów, 30 paru Filipińczyków i kij wie co jeszcze, to czystość xD