Wpis z mikrobloga

Serio, co się odwala na Otomoto? Filtruję auta, ustawiam: zarejestrowane w Polsce, bezwypadkowe, żeby odsiać cały ten syf z importów, i nagle znajduję fajne ogłoszenie,wszystko wygląda legitnie: opis, zdjęcia, przebieg, nawet VIN czasem podany. Dzwonię… i co słyszę? a wie pan to auto już się sprzedało, ale mogę panu sprowadzić identyczne z USA. To jest zwykłe wprowadzanie w błąd, auto niby zarejestrowane w Polsce. Ogłoszenie tylko po to, żeby złapać kontakt i wciskać usługę sprowadzania. Czyli filtrujesz specjalnie, żeby nie widzieć importów, a oni i tak obchodzą system i się wyświetlają. To już nie jest marketing, tylko spam i manipulacja filtrami. Najlepsze, że takich ogłoszeń jest masa i wygląda to jakby nikt tego nie kontrolował. Bo mam wrażenie, że połowa tych „okazji” to bait pod ściąganie aut z USA. A najlepsze zgłosiłem takie ogłoszenie do Otomoto i dostałem odpowiedź, że „nie mają wystarczających informacji, żeby stwierdzić naruszenie zasad”, więc wychodzi na to, że wszystko jest git i można sobie dalej wrzucać takie baitowe ogłoszenia bez konsekwencji. #otomoto #oszukujo #samochody
mellortini - Serio, co się odwala na Otomoto? Filtruję auta, ustawiam: zarejestrowane...

źródło: Zrzut ekranu 2026-04-04 133312

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mellortini: kurka tez szukalem auta i im to zglosilem, to mnie olali, nawet pokazałem screeny z wiadomości od wystawiajacego. Bardzo mnie to irytuje ze filtrujesz, szukasz a tu zonk
  • Odpowiedz
@mellortini: Oczywiście, że tak. Masz tutaj 100% racji, ale nawet jak napiszesz o tym na wykopie to zdarzają się ludzie (osoby/firmy które sprowadzają auta z USA i probują na wykopie swoje usługi wciskać) które zaczynają się kłócić z tobą i pisać, że jesteś głupi bo piszesz, że ściąganie rozbitka europejskiego z USA to głupota xD
  • Odpowiedz
@mellortini: Poza tym na otomoto/olx i podobnych serwisach jest masa scam ogłoszeń po prostu gdzie masz auta na które jest popyt za 40 tysięcy na przykład gdzie to nie ma prawa się wydarzyć.
  • Odpowiedz