Wpis z mikrobloga

kilkaset metrów mają do kościoła to wszyscy postanowili pojechać samochodem i stworzyć korek w którym trąbią i się wyzywają
no zlot geniuszy stworzyli jak auta widziałem spod mojego bloku gdzie idzie się do kościoła 2 minuty za to jedzie 5-10 zależy ile świateł się trafi
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 505
@Soothsayer: samochody ułatwiają życie ale to trzeba mądrym być a nie zamiast 10 minut łącznie na wszystko poświęcić to zmarnować 40 minut i się wściekać czerwonym na mordzie siedzieć i kiełbaski z kszanem z koszyczka podjadać na uspokojenie
  • Odpowiedz
@vieniasn: jeszcze jak ktoś ma serio jakąś niedołężną babkę w domu to dobra, jestem w stanie zrozumieć
ale pakować się całą rodziną w wypierdziane po niemcu dwudziestoletnie audi w dieslu żeby przejechać 800 metrów i przepychać się między takimi samymi durniami na parkingu pod kościołem to tego już nie rozumiem
najlepsze jest jak zdarza mi się mieć zmianę w niedzielę i tak się składa że mój wyjazd do roboty zgrywa
  • Odpowiedz
  • 8
@Pangia: jeszcze żeby to było 800 metrów ale to dużo mniej (pieszo mniej bo samochodem trzeba pół osiedla objechać)
ja sam czasami jadę blisko bo wyjścia nie mam bo mam właśnie niedołężną osobę ale to rzadkość bo już wolę wózek inwalidzki wziąć i popchnąć ten kawałek
  • Odpowiedz
@vieniasn: tutaj z wózkiem byłaby lipa trochę bo nie ma jak podjechać przez schody, ale nie ma w okolicy nikogo na wózku więc ten problem jeszcze nie zaistniał
a tak to jedna droga przez wieś więc można by nawet rajdy robić
  • Odpowiedz
@vieniasn: Korki generują w dużym stopniu ludzie którzy często poruszają się autem wewnątrz dzielnic/osiedli pokonując odległości rzędu 1-3 km. Taki dystans zrobiliby z powodzeniem na własnych nogach dużo szybciej niż autem w korku i z korzyścią dla własnego zdrowia. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatnio znajoma lamentowała na kroki - pieszo z domu do pracy ma 2 km... mogłaby iść pieszo, rowerem, hulajnogą elektryczną. No ale nie...
  • Odpowiedz
@vieniasn: No przecież nie po to od kilku dni oblegają myjnie samochodowe, zeby teraz nie w----ć się świątecznie w trawniczek i nie pościgać się z somsiadem po chodniku pod kościołem. Nie za dużo wymagasz?
  • Odpowiedz