Aktywne Wpisy

vieniasn +295
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

dominges08 +45
Jak @Pan_Szeryf pokazał metamorfoze swojego podopiecznego (siebie) to ja też pokażę mojego (mnie)
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
źródło: miniintruder
Pobierz

AI jest niesamowite. Nic dziwnego, że koledzy z tagu #programista15k mają ból tyłka.
Potrzebowałem bota do popularnej sieci medycznej, ale customowego - filtrowanie po ocenach w znanymlekarzu, wybór placówek z listy i wybranych lekarzy w powiązaniu z konkretnymi godzinami, zaciąganie usług których nie ma w standardowym bocie dostępnym w necie - i fakt, trochę się ten claude nadebugował (a ja nawrzucałem pierdylion logów do konwersacji), ale zrobił mi dokładnie taką apkę jak chciałem, potem jeszcze wrzucił na dockera i ogarnąl setup na nasie. I wszystko pięknie śmiga z eleganckim UI w przeglądarce.
Wyobrażacie sobie coś takiego 3 lata temu? no ni-chu-chu.
Wyobrażacie sobie, ile bym musiał 3-5 lat temu zapłacić rynkowemu kodoklepowi za taką apkę, customizowaną pod moje wydziwy, z UI takim jak mi się podoba włącznie? kek.
Jak słyszę teksty programistów, że są nie do zastąpienia, to patrzę na tempo, w jakim AI robi postępy i o ile gdzieś nie ma fizycznej ściany (gdzie krzywa progresu spadnie na ryj bo modele nie przeskoczą pewnych ograniczeń), to za 5-10 lat nie tylko programiści będą bez pracy - większość z nas będzie.
@Yuri_Yslin: Za mojego zycia ai nie ogarnie polozenia instalacji elektrycznej czy hydraulicznej, postawienia scianki g-k itp. Do emerytury zostalo mi 19 lat. Raczej nieosiagalne zeby w takim czasie roboty byly na tyle tanie zeby zastapily elektryka, hydraulika, budowlanca, mechanika itp.
Co się stanie ze stawką elektryka, gdy ich liczba wzrośnie 10-krotnie? Kto będzie stawiał te ścianki g-k? hydraulicy i elektrycy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) skąd się weźmie popyt na nie? bo obecnie się bierze ze znacznej liczby bogatych "biurowych", którzy mają dwie lewe ręce.
Nie, taki model to kolaps współczesnej
Wszyscy nie zostana elektrykami, hydraulikami itp bo to nie jest tak ze naumiesz sie czegos na pamiec i to wystarczy. Elektryka nie jest trudna, ma dosc niski prog wejscia. Mimo to nie ma "milionow chetnych". Dlaczego? Wbrew pozorom da sie niezle zarobic. Dlatego ze to nie jest wygodne siedzenie przed kompem i trzaba cos potrafic? Ludzie zrobili sie wygodni i roszczeniowi. Chca duzo, tu i
Nie będzie excel-/kod-/sapoklepów i leżymy.
W samych SSC pracuje niemal pół miliona ludzi w Polsce. Wywal 100, 150 tysięcy i klapa. To są gigantyczne środki ściągane do kraju, często ponadprzeciętne wynagrodzenie za małpią robotę.
@Krzewiciel_prawdy: To akurat ogarnie AI. Predzej czy pozniej.
Jak stawiasz dom to ai (poki co) nie pociagnie Ci kabli czy rurek. Taka
@szefczyk: ma - nawet wysiliłem się i przymusiłem go by udawał usera i ma pierdółki typu losowy delay między requestami i wchodzenie po linkach "jak z netu" a nie tych zwracanych po api. Nie wiem, czy to coś daje, nie jestem kodoklepem, ale mam request
@a5f5c1: Powodzenia :D
Ja nikomu nic nie bronie. Niech sie przebranzawiaja. Ja tez sie moge przebranzowic. Tylko zanim bede dobry w nowej branzy to troche jednak minie. Jest pewno jakis nikly procent takich co potrafia sie odnalezc we wszystkim. Ale to jest
@mackbig: Nie zdazyles przeczytac mojejego poprzedniego wpisu bo pewno pisalismy rownoczesnie.
Nie mirku - nie kazdy ogarnie (nawet najprostszej rzeczy). Na filmikach na YT wszystko wyglada
@gorzki99: AI obecnie słabo sobie radzi z wizualizacją trójwymiarową, ale to tylko kwestia czasu.
akurat takie rzeczy AI może robić znacznie lepiej od ludzi - znajdzie schemat techniczny, sprawdzi z jakiego materiału jest zrobione, policzy siły, wybierze narzędzia, zdebuguje proces.
@Yuri_Yslin: O tym to wiem.
Jeszcze w poprzedniej firmie (czyli z 8 lat temu) jako RND mielismy projekt:
Robot mial wyciagac z pojemnika material. Niby nic trudnego. Tylko ze do tej pory wyciagal jak material byl zawsze tak samo ulozony. Robotyk wytresowal robota i
@gorzki99: No ale profesjonalne, powtarzalne wyniki to nie jest "na czuja jasia" tylko właśnie konkretna siła, konkretne ustawienia, i wtedy masz pewnosć, że zachowa się w określony sposób, a nie "z jakimiś' parametrami i "będzie pan zadowolony".
AI sobie z tym poradzi, jeśli będzie dostaecznie rozwinięte. Spokojnie ;) jeszcze nie.Może za 10 lat.
@Yuri_Yslin: Jasne. Tylko nie wyczailes o co mi chodzi.
Przeciez to AI da tylko konkretne instrukcje
źródło: image
Pobierzwiesz, czego nie muszę robić? płacić 500zł dzieciakom w technikum za scrapera xD
ps. już widzę jak te dzieciaki piszą bota na 2000 loc od ręki
Jednak trzeba przyznać że progrmiści powinni dostawać hajs za na podstawie którego uczy się AI.