Wpis z mikrobloga

długo jeszcze w Polsce nie będzie dobrze przez te z-----a mentalność. afera bo kurier zle zaparkowal xDD p------------e i p-------------e się do wszystkiego to wszystko co macie, afera, pacz pazura zaparkowala na chodniku jedziemy z niom!!!1 jeszcze debile wplacaja na zrzutki xD

#polska #samochodoza #konfitura
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m4jkel: bedzie, ale przez ludzi twojego pokroju byczku. Po to jest prawo, żeby organizować współżycie społeczne. Jeśli kierowcy mają je w dupie, oburzają się po zwróceniu uwagi i znajdują w tym społeczne poparcie, no to masz odpowiedź
  • Odpowiedz
Tamten wątek spad z rowerka to odpisuję tu:

@BestKaptyn: Powinni to usunąć, bo nie ma to odzwierciedlenia w przepisach. Co więcej twierdzą, że lewy pas służy do omijania(!), jak mam ominąć pojazd, który zaparkował na lewym pasie na osiedlowej drogi? Ja go omijam jadąc na wprost, nie zmieniając pasa, czyli omijam go prawym pasem. Jak ktoś nie wie co to omijanie, to może niech nic nie pisze, szczególnie na stronie gov.
  • Odpowiedz
@niki_niki: ale nikt nie twierdzi ze nie wolno eyprzedzac/omijac prawym pasem. Bo niemal wszedzie mozna.

Co więcej, zrób eksperyment myślowy, w jakim celu byłby budowany inny niż prawy pas, skoro prawo nakazywałoby tylko jazdę prawym pasem, to wjechanie na lewy pas byłoby złamaniem tego przepisu. Co więcej, już to powyżej wyjaśniałem.

Dlatego tam masz mozliwie. Jak wyprzedasz auto lewym pasem to jedziesz tez jak najblizje prawej czesci jezdni jak to mozliwe.
  • Odpowiedz
ale nikt nie twierdzi ze nie wolno eyprzedzac/omijac prawym pasem.

@BestKaptyn: To co powiesz na to co przytoczyłeś :
"Policjanci przypominają, że lewy pas służy do wykonywania manewru wyprzedzania i omijania, "

Ogolem nie jestem jakis specem w przepisach

Przypominam, ze nasza dyskusja, rozpoczęła się od tego, że nie ma przepisu nakazującego jazdę prawym pasem. Teraz widzisz, jak nieprawidłowy jest artykuł na stronie gov
  • Odpowiedz
@niki_niki:

To co powiesz na to co przytoczyłeś :

"Policjanci przypominają, że lewy pas służy do wykonywania manewru wyprzedzania i omijania, "

Co mam powiedziec jak ja sie z
  • Odpowiedz
@BestKaptyn: Ile razy można powtarzać, ja niczego nie interpretuję, ja stwierdzam, że nie ma przepisu nakazującego jazdę prawym pasem, nie załączaj linek do artykułów tylko wskaż ten przepis jeśli istniej, nic więcej. Również podaj przepis, na podstawie którego wyprzedzanie miałoby być wyłącznie lewym pasem, skoro można wyprzedzać prawym, poza nielicznymi wyjątkami opisanymi w PoRD.
Trudno skomentować taki wpis:
Mundurowi przypominają, że lewy pas służy tylko i wyłącznie do wyprzedzania i skrętu w lewo
  • Odpowiedz
@niki_niki: jest przepis mowiacy o tym ze masz jechac najblizej prawej krawedzi jezdni jak to tylko mozliwe. Bedac na lewym pasie nie jestes najblizej prawej krawedzi jezdni jak to tylko mozliwe.

Nie ma przepisu ze wyprzedzanie/omijanie ma byc wylacznie lewym pasem.

Fakt ze lewy sluzy tylko do wyprzedzania/omijania, nie oznacza ze prawy nie moze sluzyc do jazdy na wprost plus omijania
  • Odpowiedz
Nie powinienes. Powinienes jechsc za nim z rowna predkoscia.

@BestKaptyn: Kto jest godny jechać lewym? I na podstawie jakiego przepisu? Ja jadę lewym ponieważ pozwala mi na to prawo, które mówi, że mam jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, a jako że przy prawej krawędzi jest inny pojazd, nie ma takiej możliwości. Żaden przepis nie obliguje mnie do jechania za takim pojazdem.

Fakt ze lewy sluzy tylko do wyprzedzania/omijania

Miliony kierujący jadą
  • Odpowiedz
@niki_niki:

Kto jest godny jechać lewym? I na podstawie jakiego przepisu? Ja jadę lewym ponieważ pozwala mi na to prawo, które mówi, że mam jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, a jako że przy prawej krawędzi jest inny pojazd, nie ma takiej możliwości. Żaden przepis nie obliguje mnie do jechania za takim pojazdem.

W takiej sytuacji jedziesz rzeczywiscie najblizej prawej krawedzi jak sie
  • Odpowiedz