Wpis z mikrobloga

@Zeronader: Trójkąt roboczy wyszedł niemal idealny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę mało blatu roboczego, rozważyłbym zrobienie szerszego blatu tam gdzie masz podwyższenie zamiast tego podwyższenia. Chyba że nie będzie pasować do reszty wystroju, albo bardzo Ci zależy na tym blacie. Niemniej warto rozważyć kilka opcji.
  • Odpowiedz
@Zeronader: Lodówka mi jakoś nie siedzi w tym przejściu. Dałbym ją za tym kominem na tej samej ścianie co indukcja. Miejsce na mikrofalówke termomisia wydaje się Ok, mam identycznie u siebie i się sprawdza.
  • Odpowiedz
@Zeronader: Musisz po prostu przemyśleć i rozważyć kilka opcji, w końcu to ma być Twoja kuchnia a nie wykopowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem jakie meble chcesz tam dawać, czy oraz ile będzie szafek wiszących itp. Możesz jeszcze spróbować zamienić zlew i płytę miejscami, sama płyta gdy się nie gotuje stanowi też część blatu i np. można na niej coś na chwilę postawić.
  • Odpowiedz
  • 0
@r1fez: też się nad tym zastanawiałem, ale wtedy rurę od okapu by trzeba było po całej ścianie do komina ciągnąć. Gdyby nie to, to też bym był za tym, bo jakoś tak naturalniej. Ale dzięki za opinię, bo właśnie na tym mi zależało ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Pan_Andrzej_pisze: no właśnie coś tam gotuje, ale nie bardzo dużo, dlatego chcę mieć wygodną kuchnie, ale nie musi to być jakiś masterchef. Aktualnie gotuje mając około 60cm blatu roboczego i jest to troche doskwierające, szczególnie jak od czasu do czasu jakieś ciasto się wyrabia.
  • Odpowiedz
@Zeronader: Skoro rozważałeś taką opcję, to może warto? Rurę można zawsze schować w suchej zabudowie, a tą dostosować do szafek wiszących żeby nie było przerwy. Obecnie mam tak, że między sufitem a szafkami jest przerwa i nie polecam takiego rozwiązania, bo na szafkach zbierają się kilogramy kurzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz