Wpis z mikrobloga

@Mega_Smieszek: Jezus oddał życie za nasze grzechy sam z siebie i jest tym Chrystusem opisywanym wcześniej w proroctwach. Nie musiał tego robić, nie był zmuszany. Mógł też zostać wielkim władcą, bo szatan mu to proponował. Co prawda, w jednej, najbardziej popularnej w Polsce denominacji wszędzie wisi na krzyżu człowiek i cały czas tam wisi (co jest sprzeczne z 2. przykazaniem). W tej denominacji na mszy jest rzekomo ponawiana (przepraszam -
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: żymianie nawet z------i syna boga. Wujek adi wiedział to przed wami wszystkimi tylko mu się oczy już zamknęły, a wam sie dopiero otworzą i domyślicie się w końcu kto stoi za całym złem tego świata! Powiadam wam, ogarnijta się!!
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: A ja tak BTW dodam, że "Pasja" to wspaniały film. Byłby, moim zdaniem, jeszcze lepszy, gdyby do końca trzymano się naturalizmu i nie wprowadzono pewnej postaci wielu imion, ale i tak warto go obejrzeć. Mel Gibson jest świetnym, charyzmatycznym aktorem, ale także BARDZO utalentowanym reżyserem. Eastwood i Clooney też sobie świetnie radzą za kamerą, ale o tym może kiedy indziej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@n_____S: czytałem Harrego Pottera. Tak samo realistyczne jak ewangelia a może nawet bardziej. Bo nie byl przepisywany przez 2000 lat przez ludzi którzy jedynie czego pragną to komtroli ludzi. Kontroli ludzi strachem. Od lat wciskają ludziom ze sa grzesznikami, ze musza pokutować. Że sa nikim i sa winni. Od urodzenia nam wpajaja ze jesteśmy grzesznikami, jednocześnie mówiąc że Jezus umarł za wszystkie nasze grzechy. Wiec daje nam to raczej świeży
  • Odpowiedz