Aktywne Wpisy

Randy_the_Ram +255
Mam własne rusztowanie. Dorobiłem się. 28 ramek, mogę w---------ć w------a wieżę w kosmos. Na regulowanych kółkach, każde hamowalne osobno, do tego mam połówki ramek, tylko muszę dowieźć. Blaty też mam. To jest punkt zwrotny w mojej karierze. Teraz mam rusztowanie, przyjeżdżam na robotę, rozkładam, każdy przechodzeń z uznaniem kiwa głową "ten gość ma rusztowanie, to zawodowiec" Moje własne rusztowanie. Niektóre ramki są brązowe, a niektóre zielone. Rusztowanko
#praca #pracbaza
#praca #pracbaza
źródło: 1000016724
Pobierz
dran2 +95

Przypominam jak jesteśmy już przy temacie samolotów to my zacofani z Europy (Francja) z swoim Airbusem dawno technologicznie wyprzedziła Boeinga (który w większości jest złożony z części produkowanych w Europie).
Z chęcią usiądę i będę się przyglądał upadku tego kraju bo jak dla mnie będąc tam wielokrotnie to i tak kraj 3 świata.
#wojna #iran
Nie mam pojęcia bo nie zamierzam już nigdy wrócić na długie pływanie;)
@Caracas: Myślałem że macie jakiś międzynarodowy wykop dla marynarzy i każdy wszystko wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Caracas: mhm, tak - to jest taka sama potęga jak kacapia przed 24 lutego 2022. Na papierze wchuj jednostek i turbo zaawansowana technologia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Caracas: z ciekawosci, co w tym przypadku znaczy "bardzo krotki"?
@Caracas: Chiny teraz też są w dupie, bo niedawno robili czystki w armii i nie odbudowali jeszcze sztabu oficerskiego.
A nawet z poprzednim sztabem nie były jakoś uber-ogarniętę, więc nie ma komu szkolić nowych.
Przynajmniej tak tu kiedyś czytałem ( ͡
Nie ma najmniejszej wątpliwości, że największa potęga militarna są USA. Pokazali to też w Iranie.
Tylko co z tego pokazu siły i zwycięstw na poziomie taktycznym jaki Amerykanie sami nie wiedzą co chcą osiągnąć w
@Caracas: Nie no. USA jest potęgą militarną na świecie numer jeden tylko taki suchy fakt może być mylący. Można wygrać militarnie, a przegrać politycznie (jak USA w Wietnamie i wiele innych przykładów w historii). Dwa jak pokazała wojna peloponeska liczą się sojusznicy i ich jakość. USA bez Europy się miota i to widzą Chiny.
Co mają samoloty myśliwce wojskowe do pasażerskich cywilnych?
@Kreation: to tak jak z Rosją, która 4 lata temu rozpoczęła 3 dniową operację specjalną przeciwko najbiedniejszemu państwu Europy ( ͡
USA powinno być najtrudniejszym do zajęcia/poważniejszego osłabienia państwem bo nie ma ich nawet kto zaatakować.
I też ogólnie... ta cała siła wojska jest raczej po to aby ktoś inny nie mógł cię szantażować siłą swojego wojska, bo by się naraził na zbyt duże straty, ale jak potrzebujesz go użyć przez nawet trochę dłuższy czas to
Eee niby w czym konkretnie Airbus przegonił Boeinga? podasz jakieś przykłady? xD