Wpis z mikrobloga

Najpierw Pan Senator Włosowicz za krytykę weta dla SAFE, a teraz poseł Szczucki zawieszony.
Oj w pisowskim burdelu zaczyna się palić i pierwsze szczury zaczynają się wyłamywać. Nic dziwnego, mnie też by gryzło sumienie, gdyby moje ugrupowanie polityczne wprost zaczęło grać przeciwko Polsce i Polakom przykładając partyjny internet nad państwowy.

Miejmy tylko nadzieję, że Batyr nie zaliczy pełnej kadencji. Dla dobra Polski i Polaków.

#polityka #bekazpisu
Drizztek - Najpierw Pan Senator Włosowicz za krytykę weta dla SAFE, a teraz poseł Szc...

źródło: image_picker_EA9C62BD-EAA7-4BD4-ACE0-8E35E62B0350-2276-00000071F71FE7D9

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Drizztek do tego Vati zakładający swoje "stowarzyszenie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież to zapowiedź rozłamu i założenia nowej partii, która i tak zostanie po wyborach wchłonięta (jak te wszystkie SodPole i inne pokemony xD)
  • Odpowiedz
@Drizztek: zaliczy spokojnie nawet dwie kadencje. Za rok władze przejmie (konfo)pis razem z Batyrem i będą mogli wrócić do rozkradania państwa, które im przerwaliśmy w 2023.
  • Odpowiedz
@manualnyautomat: też tak myślę tworzą kontrolowany rozłam i drugi PiS z ludzką twarzą by zdobyć głosy umiarkowanych, którzy nie zagłosują na Czarnka, po to by po wyborach wejść w koalicję i nie musieć ugadywać się z Braunem. Coś podobnego było na Słowacji, obecny prezydent odszedł kilka lat temu ze Smeru tworząc Hlas czyli taki SMER light strawny dla miastowych i liberalnych wyborców, którzy nie zagłosowaliby nigdy na oryginalny SMER a
  • Odpowiedz
  • 3
@galicjanin prawica ma o wiele łatwiej bo wyborcy prawicy to patentowi debile i lemingi. Łatwo jest manipulować takimi ludźmi i w sumie beka ze są w Polsce osoby, dla których Morawiecki wyjdzie, powie “ale ja nie jestem z PiS” i ci ludzie mu uwierzą xD
  • Odpowiedz
@Drizztek: wyłamują się, bo poparcie w sondażach spada. Kolejne 4 lata w opozycji, to kolejne 4 lata zaciskania pasa a przecież ręce swędzą żeby cos ukraść.
  • Odpowiedz
@galicjanin: raczej nie. U nas masz metodę d'honta, która premiuje większe partie, na Słowacji jest dokładnie na odwrót i mają dużo większe rozdrobnienie partyjne. Nikogo tam nie gryzie sumienie po prostu chcą mieć lepsze miejsca na liście, bo się gryzą w regionach albo jak Morawiecki są marginalizowani w partii
  • Odpowiedz
@Drizztek: Gdy jakiś czas temu dowiedziałem się o istnieniu Szczuckiego, to po sprawdzeniu jego wiki i posłuchaniu jak ten człowiek się wypowiada, zupełnie nie pasował mi do PiSu. Skończył UW i zrobił tam doktorat, a nie na jakimś katolickim bootcampie, potrafi rozmawiać jak inteligentny człowiek, no generalnie w życiu bym nie pomyślał, że PiSowiec.

Oczywiście nie wierzę w jego szczere intencje, ale jak widać, osoby których możliwości nie kończą się
  • Odpowiedz