Wpis z mikrobloga

#motocykle Ostatnio na Instagramie widziałem rolkę gościa który mówił ze po to aby być bardziej widocznym dla innych kierowców w dzień jeździ na światłach drogowych, tak sobie myślę ze to wcale nie jest głupie tylko mam zagwozdkę czy można tak robić? Nie dostane za to mandatu? O oślepieniu innych kierowców raczej nie ma mowy podczas dziennej jazdy.
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ortalionowy: Jazda na długich światła zwiększa bezpieczeństwo tak samo jak głośny wydech. W żadnym wypadku nie zwiększa, ale za to denerwuje wszystkich dookoła.
  • Odpowiedz
aby być bardziej widocznym dla innych kierowców w dzień jeździ na światłach drogowych

@ortalionowy: Zalezy, w mojej 20 letniej Yamaszce ori swiatla byly tragiczne, a jak sprawdzlaem drogowe, to praktycznie nie swiecilo po oczach z naprzeciwka, ale za to tez w nocy niczego nie oswietlalo, cos za cos (super ze nie moglem zmienic na inne bo homologacje sracje), wiec przy starych konstrukcjach taki ruch moze ma jakis sens.

Teraz jakbym
  • Odpowiedz
@ortalionowy: kiedy mnie mija debil na długich to sam mu pokazuję jak przyjemnie jedzie się kiedy ktoś wali długimi nawet w dzień, a gdy podnosi LWG to ode mnie dostaje megaczytelnego FAKOLCA
  • Odpowiedz
ja po radach wyżej jednak zostanę przy jeździe w kamizelce odblaskowej z napisem "POLSKA" wyglądam jak pajac ale przynajmniej widoczny pajac.

@ortalionowy: a może być sama kamizela bez tego kraju, któremu wystarczająco krzywd wyrządzono?
Ja mam chelmofon fluo.
  • Odpowiedz
to wcale nie jest głupie

@ortalionowy: To sobie pomyśl, że np. ja mam na tyle wrażliwy wzrok, że muszę odwracać głowę od takich bystrzaków. Jak masz problemy z wyobrażeniem sobie konsekwencji to mogę dać się ponieść fantazji.
  • Odpowiedz
@ortalionowy: pas odblaskowy albo kamizelka odblaskowa. To zmienia zasady gry o 180st. Wiele lat jeździłem z pasem odblaskowym i dosłownie nikt mi przez ten czas nie zajechał, wszyscy zawsze mnie widzieli, bez odblasków notorycznie kierowcy mnie nie zauważali. Na początku nie wierzyłem, że to robi aż taką różnice. Tymczasem idioci jeżdżą na długich, montują wydechy jak syreny i ubierają się full black xD
  • Odpowiedz
Ostatnio na Instagramie widziałem rolkę gościa który mówił ze po to aby być bardziej widocznym dla innych kierowców w dzień jeździ na światłach drogowych, tak sobie myślę ze to wcale nie jest głupie

@ortalionowy: jest
  • Odpowiedz
@ortalionowy: dlatego kiedyś tylko motocykle miały obowiwzek jeździć na światłach 24/7 a samochody nie.
Ale jakiś debil i idiota wprowadził obowiązek jazdy na światłach również w samochodach. Jedna z najgłupszych zmian w historii która ma tylko wady.
  • Odpowiedz
ja po radach wyżej jednak zostanę przy jeździe w kamizelce odblaskowej z napisem "POLSKA" wyglądam jak pajac ale przynajmniej widoczny pajac.

@ortalionowy: Ja jeździłem w kasku fluo by być lepiej widocznym, a i tak we mnie Audi p--------o i spędziłem 2 miesiace w gipsie xD

Moim zdaniem widoczność znacznie bardziej poprawia ruch na drodze. Jazda parę km szybciej niż otoczenie, delikatne wężykowanie w swoim pasie czy coś takiego - jak
  • Odpowiedz