Wpis z mikrobloga

@kukizo: w tym roku to pewnie jakieś krótkie trasy po kraju. W przyszłym roku chciałbym ze szwagrami wybrać się na Nordkapp. Taki autobus daje wiele możliwości. No i oczywiście dojazdy do biura.
  • Odpowiedz
@Zielony34: dlatego ja myślę o vespie :)
Nie mam nic przeciwko nie chce być źle zrozumiany. Kiedys takie BMW wypawowe bardzo mi sie podobało, tylko zadałem sobie pytanie gdzie ja tym będę jęzdził, może parę razy po polach sie przejechał i koniec..za mało czasu, ale szanuje wybór - piękny sprzęt
  • Odpowiedz
@Vader-Poland: Aktualnie innego w warszawie nie ma, coś słyszałem, że za miesiąc/dwa ma się jakieś otworzyć. Po pierwszym przeglądzie na 1k km olałem to aso i jeżdzę do swojego mechanika.

Trzy razy miałem z nimi do czynienia i dwa razy dramat.
- wymiana napędu: zapomnieli przykręcić zacisk hamulca + łańcuch naciągnięty na 0 luzu, mimo że serwisówka jasno mówi 20-40mm.
- montaż akcesoriów w nowym motocyklu: źle poskładane owiewki +
  • Odpowiedz
@Cruel: to ciekawe co piszesz. No ale z tego co widzę to na 1k nie mam za dużego wyjścia. Nie zauważyłem niczego niepokojącego przy odbiorze nowego motocykla ale może powinienem go pomacać. Wiem że stracili ponad połowę obsady. Nowy motocykl składali przez prawie 3 tygodnie. Terminy na serwis mają baaaardzo odległe.

Teraz będę sobie wkręcał że coś jest źle dokręcone ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Cruel: Niestety, wszystko jak opisałeś tak się zmaterializowało. Poziom złożenia motocykla do sprzedaży i wydania przez MonsterBike był przerażająco zły. Byłem tam dwa razy i za każdym razem wychodziło coś nowego. Za moim doświadczeniem - z o zgrozo świeżym motocyklem, nie jadę do nich na serwis na 1000 km tylko pojadę 160 km dalej do innego ASO.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cruel: Za drugim razem powiedziałem, że nie wyjadę do czasu aż nie sprawdzą wszystkich śrub i mocowań akcesoriów, które dokładali. Okazało się, że stelaż mocujący kufer był niedokręcony. 2 z 3 śrub z jednej strony wypadły podczas jazdy (albo nigdy nie zostały zamontowane, a nie miałem jak tego zweryfikować, bo boczne kufry zasłaniały tę część stelaża.
Strasznie smutne, że trzeba zapłacić ciężkie pieniądze za motocykl a później pomimo, że chcesz,
  • Odpowiedz