Aktywne Wpisy

Nie mieszkam w #warszawa więc mnie to nie dotyczy, ale czy serio jest tam aż taki nadmiar ulic, że część przerabia się na parki xD?
#polska #ciekawostki
#polska #ciekawostki
źródło: 702298822_122362218386225590_7635830142896026446_n
Pobierz
Teuvo +90
jestem naukowcem i przez ostatnie 2 lata i 3 miesiące przeprowadzałem na was eksperyment socjologiczno-behawioralny do mojej pracy bez waszej zgody dziękuję za udział w badaniu

Ważona zużyciem godzinowym średnia miesięczna cena rynkowa energii elektrycznej wyniosła 448,5 zł / MWh (45 gr za kWh). Gdyby cały popyt musiał być zaspokojony z wykorzystaniem elektrowni cieplnych, średnia miesięczna cena rynkowa energii elektrycznej wyniosłaby w marcu 760,4 zł / MWh - o 70% więcej, niż przy obecnym miksie energetycznym.
Dane z https://energy-charts.info/charts/power/chart.htm?l=en&c=PL&interval=month&month=03&legendItems=0x7vvh
źródło: Marzec 2026 reg-imageonline.co-merged
Pobierzgdzie kliknac zeby miec taki wykres jak ty
ja bym kamere zamontowal. Nie wiadomo kiedy w nocy przyjdzie Czarnek i zdemonotuje
źródło: 1000010070
Pobierz@ZlotoInternetu: Tak właśnie jest. Dzięki temu zużywa mniej paliwa i koszt zmienny elektrowni cieplnej jest niższy.
Ma priorytet, bo jest tańsza (ofc jeśli akurat wieje / słońce świeci). Akurat najczęściej to moce OZE się "przycina", jeśli system w danym momencie nie ma możliwości odbioru energii z OZE.