Wpis z mikrobloga

Dziwna sprawa, zadzwonili do mnie 22 444 44 44 jako LINK 4, że kończy mi się OC (co jest prawdą), że mam do tej pory u nich polisę (co też jest prawdą) i czy bym chciał nową. Przegadaliśmy warunki, sprawdziłem na rankomacie oferty konkurencji, znagocjowałem cenę itp. i w sumie zaakceptowałem, zapytał czy może być płatność BLIK bo za to jest zniżka. Zgodziłem się i zapytał czy teraz płatność czy w innym terminie, ja się trochę zdziwiłem bo byłem pewny, że dostanę link do płatności, a on mówi, że muszę kod podyktować. Czy to nie jest #scam ? Z drugiej strony dostałem na maila komplet dokumentów zabezpieczonych moim rokiem urodzenia i datą produkcji samochodu, których nie podawałem. No i rozmówca miał wgląd w dane mojego samochodu. Wygląda legitnie, ale nikt nigdy nie pytał mnie o podanie blika przez telefon (za wyjątkiem jednego kumpla, który robi to co 2 tygodnie). #link4 #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@edantes: to nie scam. Tak robia... Jeszcze pare lat temu jak blik byl mniej popularny to kobietka do mnie z infolinni ze mam jej podac mumery karty, imie nazwisko, date i kod z odwrotu a ja takie wtf. Pozniej wprowadzili automat przez infolinnie a teraz opieraja sie na bliku
  • Odpowiedz
@edantes jeśli to legit, to procedura jest niebezpieczna. Płatność blik może oznaczać albo scam albo chęć uniknięcia podatku. Dlatego promocja hehe.
  • Odpowiedz
  • 0
@x4rgon: jeżeli nie jest legit, to ktoś zrobił giga research żeby zarobić 6 stówek xD w jaki sposób można uniknąć podatków przez płatność blik będąc korporacją pokroju link4? Kolega pyta
  • Odpowiedz