Aktywne Wpisy

Mi to się wydaje że ludzie którzy nie byli nigdy w Warszawie mają jakiś zaburzony pogląd na temat ludzi tu żyjących. Myśla że każdy kto tu mieszka to lewak, sojak, feminista i wygląda picrell. W tymczasie ja mieszkając ty 10 lat:
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
źródło: cf59ff10944c47dfa36375234e22d1e1
Pobierz
thisguy1 +1
#gielda ile pieniędzy z wypłaty przeznaczacie na inwestycje, a ile na swoje 'zachcianki' (czyt. rzeczy do hobby/komfortu, które nie są niezbędne typu nowa konsola, słuchawki, wakacje, inne fanaberie)? Zauważyłem, że ciężko mi ostatnio znaleźć balans pomiędzy czerpaniem przyjemności z życia, a oszczędzaniem i inwestowaniem.

Konto założone dopiero jakoś z 10 lat temu bo wcześniej nie czułem potrzeby.
Z tym wpisem się zbieram już spokojnie z 2 lata, bo w głowie to co chcę napisać jest jasne, a jak mam pisać to nie wychodzi.
Dużo takich wpisów tutaj przez ostatnie lata widziałem więc nie będzie to nic nowego i nie jestem (chyba) z tym sam.
Do tego dochodzą pytania "a po kij w ogóle pisać".
Ale stwierdziłem, że napiszę, byle jak, nawet bez czytania, żeby wpis był i tyle (więc sorry za literówki i błędy).
Wykop zacząłem przeglądać z nudów w pierwszej pracy i stał się moją codzienną rutyną.
Głównie dlatego, że można było się tutaj naprawdę pośmiać i poczytać dużo interesujących rzeczy.
Wszystko poprawiało humor i było jakieś takie pozytywne.
Pewnie dlatego, że średnia wieku była jaka była i wszyscy zaglądali się pośmiać i podzielić ciekawostkami.
Stety i niestety wszyscy się zestarzeli i ten portal się po prostu z----ł z wielu różnych powodów, które dla każdego są oczywiste.
Od dłuższego czasu zauważam, że przeglądanie wykopu teraz to tylko potęzna dawka negatywnych emocji i irytacji.
Prawie jakbym wbijał na spotkanie starych zgorzkniałych januszy marudzących na wszystko i we wszystko mieszających politykę.
Nie będę kasował konta bo nie lubię palenia mostów, kto wie czy kiedyś coś sie nie zmieni, ale postanowiłem sobie, że kończę z regularnym marnowania czasu i psucia sobie nastroju. Pewnie i tak nie raz zajrzę z nudów, ale nie chce już mieć tego odruchu ze jak nie ma co robic na kompie albo telefonie to z automatu właczam ten syfiasty portal.
A tak mam, że jak coś zostanie powiedziane (czy tam napisane) to się tego trzymam więc ten wpis po to.
Przez te wszystkie lata udało mi się pracować w kilku krajach, wziąć ślub, zdobyć obywatelstwko #nowazelandia, zostać ojcem i mieć wiele przygód. Wykop zawsze był w tle żeby coś przejrzeć, ale już "nie chce" ;P
Tutaj głownie przeglądałem #hearthstone i #bitcoin ale bywały też inne tematy. Zdarzyło się komuś pomoc, a i zdażyło się poznać kogoś na dobre.
Dobra, nie ma co p-------ć, "Wyślij" i "Zapomnij".
#zalesie #wykop40plus #gownowpis
źródło: to del
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@weshu oj tak, kiedyś to było
@bzikus: w sumie skórze to często, ale jak pan o te badania to nikt nie chce ich podesłać, tylko ludzie zaczynają mnie wyzywać. Może ty byś mógł podrzucić te badania?
@przegro_pisarz: widać że nie czytałeś Orwella. Bo w niektórych aspektach jeszcze ban do Orwella daleko, a w innych już jakiś czas temu przekonaliśmy go w tym co sobie wyobrażał że jest możliwe. Poziom inwigilacji w 1984 jest chociażby śmieszne nieefektywny i zbiera mało informacji o ludziach w porównaniu do tego co mamy dzisiaj (i jeszcze do tego ludzie często sami z własnej woli dorzucają swoje
Niechcem
źródło: 1000010075
Pobierz@Rad-X: 100% :) dlatego pora poszukać rozrywki gdzieś indziej
Niech świat w końcu upadnie przez Z i po problemie. Od lat czytam jakie to Z są głupie, do niczego się nie nadają świat schodzi na psy
źródło: c590d593e5664d1d91794315ba842928
PobierzCzyli trzeba wyjechać do wolnościowego kraju. Te Inteligentne pokolenia, które znają Orwella zezwoliły na
@weshu: dorabiasz ideologię do tego że po prostu nie potrzebujesz wykopu
🥰🥰🥰