Wpis z mikrobloga

Przeglądam wykop od prawie 20 lat.
Konto założone dopiero jakoś z 10 lat temu bo wcześniej nie czułem potrzeby.

Z tym wpisem się zbieram już spokojnie z 2 lata, bo w głowie to co chcę napisać jest jasne, a jak mam pisać to nie wychodzi.

Dużo takich wpisów tutaj przez ostatnie lata widziałem więc nie będzie to nic nowego i nie jestem (chyba) z tym sam.

Do tego dochodzą pytania "a po kij w ogóle pisać".

Ale stwierdziłem, że napiszę, byle jak, nawet bez czytania, żeby wpis był i tyle (więc sorry za literówki i błędy).

Wykop zacząłem przeglądać z nudów w pierwszej pracy i stał się moją codzienną rutyną.
Głównie dlatego, że można było się tutaj naprawdę pośmiać i poczytać dużo interesujących rzeczy.
Wszystko poprawiało humor i było jakieś takie pozytywne.

Pewnie dlatego, że średnia wieku była jaka była i wszyscy zaglądali się pośmiać i podzielić ciekawostkami.

Stety i niestety wszyscy się zestarzeli i ten portal się po prostu z----ł z wielu różnych powodów, które dla każdego są oczywiste.

Od dłuższego czasu zauważam, że przeglądanie wykopu teraz to tylko potęzna dawka negatywnych emocji i irytacji.
Prawie jakbym wbijał na spotkanie starych zgorzkniałych januszy marudzących na wszystko i we wszystko mieszających politykę.

Nie będę kasował konta bo nie lubię palenia mostów, kto wie czy kiedyś coś sie nie zmieni, ale postanowiłem sobie, że kończę z regularnym marnowania czasu i psucia sobie nastroju. Pewnie i tak nie raz zajrzę z nudów, ale nie chce już mieć tego odruchu ze jak nie ma co robic na kompie albo telefonie to z automatu właczam ten syfiasty portal.

A tak mam, że jak coś zostanie powiedziane (czy tam napisane) to się tego trzymam więc ten wpis po to.

Przez te wszystkie lata udało mi się pracować w kilku krajach, wziąć ślub, zdobyć obywatelstwko #nowazelandia, zostać ojcem i mieć wiele przygód. Wykop zawsze był w tle żeby coś przejrzeć, ale już "nie chce" ;P

Tutaj głownie przeglądałem #hearthstone i #bitcoin ale bywały też inne tematy. Zdarzyło się komuś pomoc, a i zdażyło się poznać kogoś na dobre.

Dobra, nie ma co p-------ć, "Wyślij" i "Zapomnij".

#zalesie #wykop40plus #gownowpis
weshu - Przeglądam wykop od prawie 20 lat. 
Konto założone dopiero jakoś z 10 lat tem...

źródło: to del

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@weshu: siedzę tu od 1 dnia, konto założyłem dopiero po czasie. Zetki jak mówią badania są pierwszym pokoleniem, które jest mniej inteligentne od poprzedniego co ma odzwierciedlenie w contencie. Wykop obniża loty coraz bardziej niestety trzeba się z tym pogodzić. Nadchodzi idiokracja.
  • Odpowiedz
@weshu: ja mam podobnie konto kilkanaście lat od jakiegoś czasu zaglądam na Reddit jest tam przyjaźniejsza atmosfera tutaj już tylko propaganda została, zaglądam z sentymentu.
  • Odpowiedz
@bzikus idiokracja już jest od dawna i literalnie 1984 w folwarku zwierzęcym. "Idiokracja" i książki Orwella powinny być obowiązkowe w szkołach dopóki nie będą znali uczniowie na pamięć.

@weshu oj tak, kiedyś to było
  • Odpowiedz
Zetki jak mówią badania są pierwszym pokoleniem, które jest mniej inteligentne od poprzedniego co ma odzwierciedlenie w contencie.

@bzikus: w sumie skórze to często, ale jak pan o te badania to nikt nie chce ich podesłać, tylko ludzie zaczynają mnie wyzywać. Może ty byś mógł podrzucić te badania?
  • Odpowiedz
literalnie 1984 w folwarku zwierzęcym.

@przegro_pisarz: widać że nie czytałeś Orwella. Bo w niektórych aspektach jeszcze ban do Orwella daleko, a w innych już jakiś czas temu przekonaliśmy go w tym co sobie wyobrażał że jest możliwe. Poziom inwigilacji w 1984 jest chociażby śmieszne nieefektywny i zbiera mało informacji o ludziach w porównaniu do tego co mamy dzisiaj (i jeszcze do tego ludzie często sami z własnej woli dorzucają swoje
  • Odpowiedz
@bzikus: Tylko, że w tym artykule po 1 to nie ma nic napisane, że zetki są mniej inteligentne tylko, że możliwe, że mają mniejsze zdolności poznawcze. Po 2 nie ma żadnych badań. W artykule powoluja się jedynie na inny, anglojęzyczny portal pochodzący z Indii. Po 3 podział pokoleniowy funkcjonujący w USA nie do końca oddaje nasz strukturę społeczną. Inne wydarzenia historyczne kształtowały Polaków (komuna, stan wojenny, upadek PRL, wejście do
  • Odpowiedz
  • 1
dziad sie splakal ze inne dziady nie produkuja mu juz rozrywki xD

@Rad-X: 100% :) dlatego pora poszukać rozrywki gdzieś indziej
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem

Poziom inwigilacji w 1984 jest chociażby śmieszne nieefektywny i zbiera mało informacji o ludziach w porównaniu do tego co mamy dzisiaj (i jeszcze do tego ludzie często sami z własnej woli dorzucają swoje info do narzędzi inwigilacji), za to chociażby jeśli chodzi o zakłamywanie historii czy łamanie i kontrolę ludzi to jeszcze ban trochę brakuje :)

Czyli trzeba wyjechać do wolnościowego kraju. Te Inteligentne pokolenia, które znają Orwella zezwoliły na
  • Odpowiedz
Przez te wszystkie lata udało mi się pracować w kilku krajach, wziąć ślub, zdobyć obywatelstwko #nowazelandia, zostać ojcem i mieć wiele przygód. Wykop zawsze był w tle żeby coś przejrzeć, ale już "nie chce" ;P

@weshu: dorabiasz ideologię do tego że po prostu nie potrzebujesz wykopu
  • Odpowiedz