Wpis z mikrobloga

Hej!

Szukam nowych głośników 2.1 na biurko, potrzebuję porady.
Mam DAC FiiO K11 i głosniki Edifier 2.0 R1600TIII, szukam czegoś lepszego, chciałbym się zamknąc w 2000 zł najlepiej. Kupiłem Presonus Eris Studio 5 i Eris Sub 8Bt - grają pięknie ale ich szum jest dla mnie nie do zniesienia, przebija się nawet przez ciche partie muzyki. Wykluczyłem wszystkie źródła szumu i to co mi przeszkadza to ich własny wewnętrzny szum. Będę musiał je oddać, tymbardziej, że w międzyczasie doczytałem, że psują się zaraz po gwarancji. Stare Edifiery szumią niezauważalnie i działają już tyle lat, że czuję się oszukany kupując Presonusy.

Jeśli to ma jakieś znaczenie, to słucham najczęściej: Sade, Jamiroquai, Men I Trust, L'Imperatrice, Mcbaise, Parcels, Satin Jackets, Cannons, The Marias, Roosevelt.

Co byście polecili żeby nie szumiało ale miało p-----------e i nie zepsuło się po dwóch latach?
Myślałem wstępnie o Kali LP-UNF + jakiś sub ale nie wiem...

Dzięki!

#audio #glosniki #subwoofer #stereo #hifi #audioboners #pytaniedoeksperta #pytanie #muzyka
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@a0x: Kai to dobry wybór, gneralnie te wdifiery co miałeś to trudno g---o bez basu. Więc do kali raczej sub zbędny. Tylko czy one nie kosztują z 1k za szt?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@bonus: Kali są w parach, 1400 za parę. Wiem, że Edifier ma słaby bas ale ten Eris Sub 8 mnie już przyzwyczaił przez te klika dni do wiekszego basu i pewnie bez niego będę miał niedosyt już.
  • Odpowiedz