Aktywne Wpisy
kondor_20_zglos_sie +354
Ciężka noc instagramowej lekarki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trzeba mieć IQ wysoko by takie coś wrzucać w internety swoją drogą.
#lekarski #lekarz #lekarz100k #medycyna #konowalposting #programowanie #pracbaza #korposwiat #programista15k
#lekarski #lekarz #lekarz100k #medycyna #konowalposting #programowanie #pracbaza #korposwiat #programista15k

Serrrek +981
Poleciałem na Borneo, moje marzenie od 20 lat, jak miałem taki magazyn National Geographic w domu ze zdjęciami. Oglądam te zwierzęta dzikie w dżungli a tam Janusz xDDD. Jak parskłem, przewodniczka nie kuma o co mi chodzi to jej powiedziałem że tylko Polak zrozumie, jak będzie ktoś z Polski to niech powie „Yanush” to się ucieszą
#podroze #podrozujzwykopem #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
#podroze #podrozujzwykopem #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
źródło: IMG_0343
Pobierz

Pod Windowsem jak zbudujecie projekt, a w plikach macie znaki końca linii CRLF (\r\n), to pod Linuksem się wysypie. Obszedłem to w ten sposób, że dodałem .gitattributes o treści:
* text eol=lf*.bat text eol=crlf
*.cmd text eol=crlf
*.ps1 text eol=crlf
*.ico binary
*.png binary
*.jpg binary
*.jpeg binary
*.gif binary
*.webp binary
*.ttf binary
*.woff binary
*.woff2 binary
No ale lista plików, które mogą być binarne, nie jest pełna.
Potem wyłączenie konwersji znaków końca linii:
git config --local core.autocrlf falsegit config --local core.eol lf
Następnie przebudowanie indeksu:
git rm --cached -r .git reset --hard
git add .
Trzeba jeszcze zmienić ustawienie w IntelliJ, aby stosował LF zamiast CRLF.
Editor ➡️ Code Style ➡️ Line separator
Ale jak to faktycznie powinno wyglądać pod Windowsem? Bo ktoś wrzuci do repo plik binarny z innym rozszerzeniem i mogą dziać się cuda, bo Git uzna go za plik tekstowy. Może lepiej całkowicie wyłączyć konwersje CRLF/LF i nie używać .gitattributes?
Innym rozwiązaniem jest konwersja CRLF do LF przy budowaniu projektu. Istnieje taki plugin do Mavena. Do budowania obrazów Docker używam wtyczki jib-maven-plugin, a ona nie ma takiej opcji. A jak wy sobie z tym radzicie?
#git #programowanie #programista15k
Pracując pod Windowsem, zalecane jest: