Wpis z mikrobloga

Przez lata Robercik dawał nam coś czego wcześniej nie doświadczaliśmy, czyli poczucie że możemy rywalizować z najlepszymi bo mamy swojego lidera, który na swoich barkach będzie w stanie dźwigać całą kadrę. Strzelał, walczył i brał odpowiedzialność kiedy inni się chowali.
Symbol profesjonalizmu, ambicji i ciężkiej pracy. Nazwisko które otwiera small talk w każdym miejscu na ziemi. Pokazał całemu światu, że chłopak z Polski może wejść na absolutny szczyt i rozsiąść się na nim jak u siebie.

Niezależnie od decyzji, dziękuję za emocje, wiarę i dumę, za każdą bramkę, każdy mecz i każdą chwilę w której mogliśmy powiedzieć że mamy najlepszego napastnika na świecie.
Legenda to najlepsze określenie dla Roberta Lewandowskiego. Nie będzie drugiego takiego napastnika.

Coś mi wpadło do oka.

( ͡° ʖ̯ ͡°)

#mecz #reprezentacja
Wojciech_Skupien - Przez lata Robercik dawał nam coś czego wcześniej nie doświadczali...

źródło: uid_db06c917639ed8766456e3cef5edffa81670231865032_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_678_robert-lewandowski-fot-getty

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojciech_Skupien: ale taka prawda. lewandowski jest swietnym typowym napastnikiem, ale zdecydowanie nie jest pilkarzem, ktory robi jako carry w slabszej reprezentacji narodowej.
on zeby dzialal to musi miec druzyne, ktora mu dogra(wiec i bez niego sobie radzi, a on tylko wykancza dobre juz sytuacje), bo sam ani nie drybluje specjalnie, ani nie jest jakis szybki.
nasza reprezentacja zdecydowanie bardziej by benefitowala gdyby jej gwiazda byl ktos pokroju de bruyne, messi,
  • Odpowiedz
@karaszer0: To są kolejne banialuki, które wypisują ludzie którzy chyba mecze reprezentacji Polski oglądają na wpisach wykopie. Lewandowski ma więcej asyst w kadrze niż Błaszczykowski, Zieliński czy Grosicki, ba ma ich najwięcej w historii reprezentacji (14 więcej niż Grosik). Strzelał bramki po indywidualnych akcjach mijając obrońców, zza pola karnego (polecam bramkę o zgrozo, ze Szwecją) czy nawet z rzutów wolnych. On kerował tą reprezentację przez prawie 2 dekady i tak
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: z tym small talk to się zgadza. W windzie w hotelu w Singapurze zapytałam jakiegoś azjate skąd jest i mówi że z Chin. On się pyta mnie i niebieskiego a skąd my jestesmy i mowimy Poland, a typ od razu że kocha piłkę nożną i Lewandowski
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: nie dogodzisz Polakom. Możesz być jednym z najlepszych zawodników w historii sportu. Najlepszym napastnikiem w historii reprezentacji kraju, najlepszym zawodnikiem na świecie w 2020 roku a może i 2021, możesz być absolutnym killerem pola karnego przez kilkanaście lat, co się zdarza niezwykle rzadko w tym sporcie, ale kurde nie dogodzisz.
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: dobra stary to moze inaczej.
czy Twoim zdaniem nasza repka lepiej by wygladala gdybysmy mieli zawodnika o charakterystyce i umiejetnosciach c.ronaldo, messy, mbappe, yamal itp. zamiast Lewego, a na miejsce Lewego jakiegos sredniego napastnika?
czy gorzej by na tym wypadla?
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: temu, ze wyzej wymienionych pilkarzy uwazam za playmakerow, ktorzy sami sa w stanie kreowac niebezpieczne sytuacje dzieki dryblingowi/predkosci.
no i odpowiedz, czy uwazasz ze bylby to upgrade czy downgrade dla naszej reprezentacji?
bo ja osobiscie uwazam, ze lewandowski w druzynie kompletnej bylby upgradem dzieki skutecznosci wykonczen, ale w druzynie patalachow wieksze value robia zawodnicy wyzej przeze mnie wymienieni.
  • Odpowiedz
@Mathas: widać, że nie jesteś fanem piłki nożnej, bo p--------z takie głupoty jak zwykły laik. Gdybyś kiedyś się zainteresował tym sportem, to podpowiem ci, że jest to „sport drużynowy”, więc indywidualne statystyki są uwarunkowane w 90% od reszty drużyny. Nawet wspomniany przez ciebie messi nic sam na boisku nie robił, jak brakowało mu światowej klasy kolegów w drużynie. Na tym właśnie polega ten sport.

PS. Lewy przez długi czas miał
  • Odpowiedz