Pracownik Oracle opisuje jak spał w biurze żeby dowozić deadliny. Niestety się to nie opłaciło. Dzisiaj po prostu przyszedł do pracy, a następnie został odeskortowany z budynku przez ochronę, jak zaszczany menel z klatki schodowej. Takich ludzi w Oracle jest dzisiaj 30 tysięcy, bo tyle osób zwolniła firma. Pamiętajcie o tym przypadku, bo firma w której pracujecie nie jest wasza i nigdy nie będzie, nie jest jak rodzina i jak nadarzy się okazja to po prostu wyrzuci was na bruk żeby podkręcić słupki w excelu.
@AntyKuc: Taki lekarz to może normalnie kogoś uśmiercić w robocie i na luzaku dalej pracuje, a k---------e od buta pogonieni bo się okazuje że za mało zysku było XDD
@AntyKuc: jeszcze za to spanie w robocie i pracę w weekendy nikt mu nie zapłacił, bo był na salary, więc stała stawka co miesiąc, nieważne ile godzin n-----ł xddd
@Nighthuntero: jakby się medycyna skalowała jak IT to wyglądało by tak samo ¯\(ツ)/¯ jeden dev w takim Facebooku przypada na ok 120k użytkowników, teraz sobie wyobraź jakby lekarz miał to obskoczyć w obecnym modelu
jak nadarzy się okazja to po prostu wyrzuci was na bruk żeby podkręcić słupki w excelu.
@AntyKuc: To nie jest do końca tak, bo to brzmi jakby wyrzucanie kogoś było celem. Zwyczajnie - jak ktoś (lub coś) wyliczy że trzeba wywalać to wywalają. Sentymenty się liczą jak ma wylecieć kilka osób tylko. Ale sam widziałem cięcia całych pionów i lecieli wszyscy, nawet geniusze.
Taki lekarz to może normalnie kogoś uśmiercić w robocie i na luzaku dalej pracuje
@Nighthuntero: No pracują przy umierających/chorych. Jeżeli przedstawiają ryzyka uczciwie, stosują protokoły i nie dochodzi do błędu w sztuce lekarskiej, a pacjent umiera na zgon to chyba jasne że pracują dalej.
a k---------e od buta pogonieni bo się okazuje że za mało zysku
@AntyKuc ah amerykański konsumizm napędzany kartami kredytowymi. Land od free, bez odpraw, okresu wypowiedzenia, gdzie nie zapłacisz raty za chatę i wypadasz na bruk mieszkać pod namiotem bez ubezpieczenia zdrowotnego xD Swoją drogą też niezły agent ze nawet chaty nie spłacił przez ten czas.
@Alabazam: Ogólnie to, że w stanach tzw. "zawody kreatwyne" mogą nie mieć wypłacanych nadgodzin to ostra patologia. Mam kuzyna co mieszka w na zachodnim wybrzeżu i mówi, że gdyby żona i dzieciaki znały inny język niż angielski to by się dawno przeprowadził do Europy
jakby się medycyna skalowała jak IT to wyglądało by tak samo ¯\(ツ)/¯ jeden dev w takim Facebooku przypada na ok 120k użytkowników, teraz sobie wyobraź jakby lekarz miał to obskoczyć w obecnym modelu
@mattt-pittt: patrząc na konkretną specjalizacje to myślę, że da radę, koleżanka z liceum wymyśliła sobie bycie fizjoterapeutka urologiczna czy jakoś tak, musi obskakiwac zarówno powiatowe miasto jak i wojewódzkie, główny target to babki w ciąży a tych
czego to dożyłem, żeby na wykopie propsowano związki zawodowe.
@BudgetRevolution: ¯\(ツ)/¯ Przecież ja tylko odpisuję zasobowi b2b, który płacze że jest zasobem b2b. No albo musi się wziąc za jakiś interest paruweczkowy (kuc logic) lub związek zawodowy (neuropek logic).
#programista15k #programowanie #pracait #praca
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-31 222151
PobierzGdyby nadal spał w biurze to były by go nie wyrzucił.
@AntyKuc: To nie jest do końca tak, bo to brzmi jakby wyrzucanie kogoś było celem. Zwyczajnie - jak ktoś (lub coś) wyliczy że trzeba wywalać to wywalają. Sentymenty się liczą jak ma wylecieć kilka osób tylko. Ale sam widziałem cięcia całych pionów i lecieli wszyscy, nawet geniusze.
Oczywiście pełna zgoda - tak dla jasności.
@Nighthuntero: No pracują przy umierających/chorych. Jeżeli przedstawiają ryzyka uczciwie, stosują protokoły i nie dochodzi do błędu w sztuce lekarskiej, a pacjent umiera na zgon to chyba jasne że pracują dalej.
@Urajah: po polsku to są, uwaga, uwaga.... ZWIĄZKI ZAWODOWE
czego to dożyłem, żeby na wykopie propsowano związki zawodowe.
Komentarz usunięty przez moderatora
@mattt-pittt: patrząc na konkretną specjalizacje to myślę, że da radę, koleżanka z liceum wymyśliła sobie bycie fizjoterapeutka urologiczna czy jakoś tak, musi obskakiwac zarówno powiatowe miasto jak i wojewódzkie, główny target to babki w ciąży a tych
@BudgetRevolution: ¯\(ツ)/¯ Przecież ja tylko odpisuję zasobowi b2b, który płacze że jest zasobem b2b. No albo musi się wziąc za jakiś interest paruweczkowy (kuc logic) lub związek zawodowy (neuropek logic).