Aktywne Wpisy

darknightttt +353
Stan nfz - taka ciekawostka.
Koleżance wyszedł pozytywny test ciążowy. Z wyliczeń wychodzi 7/8 tydzień ciąży.
Zaczęłyśmy szukać lekarza i przychodni aby potwierdzić ciążę.
I uwaga to podsumowanie:
- pierwsza przychodnia z ginekologiem nie ma usg (a to przecież podstawowe narzędzie pracy)
- w drugiej termin na koniec sierpnia
Koleżance wyszedł pozytywny test ciążowy. Z wyliczeń wychodzi 7/8 tydzień ciąży.
Zaczęłyśmy szukać lekarza i przychodni aby potwierdzić ciążę.
I uwaga to podsumowanie:
- pierwsza przychodnia z ginekologiem nie ma usg (a to przecież podstawowe narzędzie pracy)
- w drugiej termin na koniec sierpnia

Chłop miesiąc temu wszedł na #gielda za 90% oszczędności życia (150k PLN) i wszystko na czerwono 🙁

Wystawiłem zegarek na OLX i nauczony doświadczeniem (również z wykopu) napisałem, że odbiór osobisty albo wysyłka po przedpłacie na konto. Napisał do mnie jakiś typ czy wysyłka OLX wchodzi w grę. Odpisałem, że nie ma takiej możliwości, bo za dużo oszustów z tego korzysta do wymiany swojego trefnego sprzętu. I co się wydarzyło? OLX mi zbanował konto podając za powód:
"Grupa OLX uprawniona jest do usunięcia Ogłoszenia lub zablokowania Konta jeśli zaistniało podejrzenie, że za pośrednictwem Ogłoszenia lub Konta mogło lub może dojść do działań zagrażających bezpieczeństwu innych Użytkowników w ramach Serwisu, jak również w przypadku, w którym Ogłoszenie negatywnie wpływa na dobre imię Grupy OLX lub w inny sposób szkodzi Grupie OLX."
Czy OLX zarabia na komitywie z oszustami i złodziejami, którzy wykorzystują ten serwis do wałków, scamów i wymiany swojego uszkodzonego sprzętu kosztem sprzedających? Nie wiem, ale się domyślam.
źródło: IMG_2526
Pobierz@odysjestem: sam jesteś ułomny, OP odpisał szczerze, myślisz że się tego spodziewał?
Jesteś jak taki frajer co stoi w tłumie gapiów i mówi na głos jakieś truizmy, jak to ofiara mogła łatwo uniknąć swojej szkody
@Stan_Przedzawalowy: jakby to był 2ES8A001 to bym brał w ciemno
Wydaje mi się, że po prostu support działa nieco przychylnej
@balker: kolejny syf do wyłudzeń
@ValandilNW zostaje Ci kolejne guano zwane marketplace, ale przynajmniej nie ma tu ułomnego pośrednika który ci potem będzie wmawiał głupoty jak olx i allegro XD ebac ich
źródło: 1000010068
Pobierz@odysjestem: hehe, ukradli ci nowe auto? Trzeba było kupić gruza, hehe
(-‸ლ)
Wystawię przez allegro lokalnie i po problemie. Natomiast za olx powinien się wziąć w końcu jakiś odpowiedni organ, bo to jest wylęgarnia przestępców.
@wunderkapsznik: Z deszczu pod rynnę.
Na Vinted to w ogóle kupującemu oddają kasę na piękne oczy, nawet bez konieczności odsyłania towaru. Już się naczytałem historii, że każde zgłoszenie od kupujących rozpatrują "na oko".