Wpis z mikrobloga

@FOTEL: słoma z butów wystaje. Aż mi przypomniałeś, jak u mnie na osiedlu jedno babsko ciągle parkowało na chodniku tuż przy wejściu do bloku, mimo, że są garaże podziemne (miejsca były naprawdę tanie) oraz duży parking kawałek dalej. Jak dostawała mandat, na grupie osiedlowej wyzywała od konfidentów i że to pewnie 'jakiś cwaniak, który kupił sobie miejsce w garażu, a ona też ma prawo parkować przy bloku, bo ma dziecko
  • Odpowiedz
  • 6
@goferek: brzmi jak na avii ( ͡° ͜ʖ ͡°) ostatnio jakiś chłop się zesrał ze straż miejska ich kasuje bo stoi kilkanaście samochodów na drodze pożarowej i JAK TO PRZECIEZ TAM OD ZAWSZE SIE TAK PARKUJE
  • Odpowiedz
'jakiś cwaniak, który kupił sobie miejsce w garażu, a ona też ma prawo parkować przy bloku, bo ma dziecko i nie będzie z nim chodzić z parkingu'.

@goferek: Najlepsze jest to, że później wykopki będą się zrać, że kobieta.onet i wyborcza sieją antyrodzicielską propagandę i przez to wyginiemy, a nikt nie zwraca już uwagi na to, że najlepszą kampanię antyrodzicielską robią sami rodzice XD Nic tak nie wlało we mnie
  • Odpowiedz
@FOTEL: Pamiętam jak na bazarku u mnie w mieście była parkingowa patologia i każdy pchał się pod samo wejście na trawnik, pomimo tego że obok był wielki parking biedronki i bardzo dużo miejsc parkingowych.

Mało tego, miast wydzierżawiło pustą działke obok i zrobiło parking.

Pomogło? A gdzie tam. W mniej ruchliwe dni parking potrafi być w połowie pusty, pod biedronką dużo miejsc a trawnik jak zastawiony tak zastawiony bo przecież
  • Odpowiedz
ehhh beka z samochodziarzy XD nie sądziłem, że to taki problem dopóki nie zacząłem oglądać

Ehhh, beka z samochodziarzy. XD Nie sądziłem, że to taki problem, dopóki nie zacząłem oglądać.

@FOTEL: Dla jednych problemem jest brak poszanowania przepisów ruchu drogowego, a dla innych zasad pisowni języka polskiego. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
a co mają do tego prawacy?

@Protectorx: Głównie to oni lobbują za tym, że przepisy ruchu drogowego powinny być opcjonalne, powinniśmy móc przekraczać prędkość i jeździć po pijaku bez pasów, jak i w przypadku każdej sytuacji uwzględniającej rowerzystę dostają piany na ustach doszukując się jego winy. Co ty, o Konfederacji nie słyszałeś?
  • Odpowiedz
@goferek: u mnie na osiedlu chodniki sa z------e samochodami bo ludzie nie kupili dodatkowego miejsca parkingowego od dewelopera albo wybierali mieszkania z jednym miejscem, choc mieli 2-3 samochody.

Podstawowym argumentem tych idiotow jest, że nie mogli kupic miejsc parkingowych albo że deweloper ich nie dał, a przeciez gdzies parkowac musza!
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: u mnie na osiedlu były dostępne miejsca do zakupu nawet po sprzedaży wszystkich mieszkań. Sam po paru latach kupiłem kolejne, bo wciąż było dostępne. Tak więc jak ktoś nie dokupił sobie dodatkowego, a ma kilka aut i parkuje je tutaj na zakazie, to ch mu w d, nie ma prawa czuć się usprawiedliwiony.
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: najsmieszniejsze jest to że nie muszą. U mnie nagminne jest stawianie dostawczaków roboczych przez kurierów na parkingu wspólnym, a do tego jeszcze ich własnych aut xD
  • Odpowiedz
@goferek: na starym mieszkaniu, z okna widziałem babkę która mieszkała w bliźniaku z własnym podwórkiem i nigdy autem nie wjeżdżała do środka tylko parkowała prostopadle - pół auta na chodniku a pół na ścieżce rowerowej. I zauważyłem ją jak dostała w końcu mandat. Wykłócała się z godzinę. I chyba przegrała, bo zaczęła parkować mi pod blokiem xD, ZAWSZE zajmując półtora miejsca.
  • Odpowiedz