Aktywne Wpisy

CzekoDonut +167
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Mexiii +352
Jeśli wiesz co to za logo, to znaczy że kolonoskopia już blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
źródło: image_picker_021D4B63-9072-413A-B882-5B148E073CE9-92950-0000075E5551383F
Pobierz

źródło: 1
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@Serniczek_Szatana: a możesz powiedzieć dokładnie którzy to teoretycy ekonomii są tak znani na całym świecie?
Polska transformacja ekonomiczna jest tematem zajęć na większości uniwersytetów świata, a reformy Balcerowicza stawiane są za wzór.
Zresztą po krajach regionu widać, że to Balcerowicz miał rację, a nie wasz chłopski rozum.
@Serniczek_Szatana: Czyli g---o gospodarka oparta o montownie, januszexy i prace w korpo typu BPO to jest fenomen na skalę świata, tak? Rozumiem, że jesteśmy fenomenem w UE, gdzie jesteśmy w top 1 najbardziej zapracowanych i przemęczonych narodów, podobnie w prędkości zaniku demografii. No ale nie wiem czy "fenomen" to właściwe słowo.
Tak to nie ma praktycznie żadnych polskich marek, jesteśmy całkowicie zacofani
@pasta_alla_carbonara: I już można przeczytać mity neoliberałów. Ekonomiści z krajów skandynawskich byli chętni pomóc Polsce i obrać drogę podobną do krajów skandynawskich. No ale my musieliśmy wybrać plan Balcerowicza. Tzn. nie Balcerowicza a Jeffreya Sachsa za którym stał ukochany przez prawicę George Soros. I cały ten plan Sachsa to de facto kolonizacja narodu polskiego. A sam Sachs na starośc dostał wyrzutów sumienia
@TheKirghizLight: po prostu pokaż drugą gospodarkę która się tak rozwinęła w ciągu ostatnich 25 lat, startując z tego samego poziomu xd
@TheKirghizLight: Zdaje się, że jednak jesteśmy fenomenem wzrostu gospodarczego na skalę świata (oprócz Chin).
Ten fenomen opiera się na tym, że umiejętnie wyszliśmy z gospodarki centralnie planowanej. To że jesteśmy (a może już bardziej byliśmy?) montownią, to jeden z etapów rozwoju i teraz stoimy przed wyzwaniem, żeby utrzymać nasz fenomenalny
@TheKirghizLight: pisałem o Polsce, w kraju nie było chętnych na objęcie fotela ministra finansów i pokierowaniem tego.
zrozumcie proszę raz na zawsze, że problemem nie było/ jest komuna, Balcerowicz, liberałowie, lewacy, prawacy czy wszelkie inne zjawiska społeczno polityczne, problemem, który nas wszystkich pali i który tu poruszacie jest tylko i wyłącznie nasz polski, narodowy, tradycyjny prasłowiański MENTAL tzn najgorzej pojęty egoizm i chciwość. Polski posiadacz czegokolwiek zrobi wszystko żeby mieć więcej jak najniższym kosztem.
Nic nie stoi dziś w Polsce na przeszkodzie
@Serniczek_Szatana: Ekonomia to dziedzina nauki, to polska gospodarka ma się dobrze. Używanie "ekonomia" w miejsce "gospodarka" to kalka z angielskiego.
@conamirko: I co z tego rozwoju wynikło? Współczynnik urodzeń 1,099. Chętnych na robienie nowych proli nie ma. Rozwoju technologicznego nie ma. Światowych firm też nie ma.
@TheKirghizLight: jak jebię Balcerowicza i kapitalizm to to by była dopiero tragedia. Kraje skandynawskie opierają się na socjalizmie i uczciwości społecznej, do tego posiadają ogromne złoża surowców sprytnie wywalczone przez polityków. My mamy co najwyżej nasze "czarne złoto", a na sprawiedliwość społeczną nie mamy co liczyć. Zwyczajnie model państwa opiekuńczego jak w Szwecji czy Norwegii