Wpis z mikrobloga

chciałbym kiedyś żyć w społeczeństwie w którym nie trzeba na chodniku stawiać żółtych słupków bo inaczej jemioły nie zrozumieją że to nie parking
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: ja bym np chciała żyć w społeczeństwie które rozumie że chodnik jest dwukierunkowy i nie chodzi się całą szerokością a jak próbujesz wyminąć to nawet ramienia nie zabiorą
  • Odpowiedz
  • 3
@cheture: xD. Na chodniku obowiązuje też ruch prawostronny. W życiu nie zrozumiem, czemu jakieś babsko idzie "pod prąd" i zdzwiona, że jej nie chcę zejść z drogi. To jest moja strona chodnika. Strasznie mnie to irytuje. We Włoszech np. nie ma tego problemu. Nie czaje akcji.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krachu: Ruch prawostronny dotyczy pojazdów, nie pieszych. Jeżeli nie ma chodnika, pieszy musi iść lewa strona drogi. Dlatego chodnikiem też "odruchowo" idzie się lewa strona.
  • Odpowiedz
chciałbym kiedyś żyć w społeczeństwie w którym nie trzeba na chodniku stawiać żółtych słupków bo inaczej jemioły nie zrozumieją że to nie parking

@vieniasn: Czyli mowisz ze chcesz odebrac spolecznstwu wolnosc transportu i zlikwidowac samochody? Inaczej sie nie da.
  • Odpowiedz