Wpis z mikrobloga

@Kiedys_Mialem_Fejm za 15 czwarta to raczej wywodzi się z tradycyjnego zegara gdzie patrząc na zegar możesz tak określić godzinę.
Mnie natomiast wkurza określenie "po południu" gdzie to może być zarówno 12:30 jak i 17 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: System 12 godzinny jest gorszy bo do określenia dokładnej godziny poza godziną potrzebna jest ci informacja o porze dnia.

W dekodowaniu informacji o godzinie w stylu "za piętnaście 12" musisz odjąć 15 minut od pełnej godziny, dochodzi ci konwersja z "za piętnaście".

Jak ktoś powie ze jest 11:45 to wiesz to od razu. Tu nie chodzi o trudność tej konwersji ale w ogóle o to ze po c--j.
  • Odpowiedz
@nairoht jeszcze gorsze jest r/Poland z ich łamanym angielskim.
R---------a mnie za każdym razem jak widzę jakieś komentarze pisane kompletnie niepoprawnym gramatycznie angielskim ze wstawionymi polskimi słowami, bo autor nie zna angielskich odpowiedników XD
  • Odpowiedz
oni nie wizualizują tego urządzenia w głowie

@niecodziennyszczon: XDDD Ja sobie nie wizualizuję i wiem o co chodzi. Jestem jakiś dziwny? Tabliczkę mnożenia też sobie wyobraża ktoś przy mnożeniu?
  • Odpowiedz
@niecodziennyszczon: serio jak ktoś Ci podaje godzinę, to musisz sobie zegar analogowy w głowie wyobrazić? xD idąc Twoim tokiem rozumowania to ten gość musi sobie wyobrazić kwadratowe cyfry i rozpisać równanie w wyobraźni (,) to chyba ten typ ludzi co podaje wszystko w basenach olimpijskich
  • Odpowiedz