Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +20
alkoholizowanie dzisiaj, to chyba 4-5 p--o w moim życiu, nie licząc ok 20 zerówek
źródło: IMG_20260508_005044868_HDR
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_20260508_005044868_HDR
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Co raz częściej dochodzę do wniosku że stwierdzenie że my istniejemy tu i teraz w teraźniejszości oraz że przyszłość jeszcze się nie wydarzyła jest błędne.
W końcu czas jest względny i przy dużych prędkościach zaczyna tracić na znaczeniu.
Zastanawia mnie też czy tak jak my jesteśmy w stanie przewidzieć gdzie upadnie wysadzany budynek, to czy ruch atomów który został zapoczątkowany przez wielki wybuch również jest do przewidzenia? Może istnieje jakieś finalne obliczenie które przewiduje przyszlosc?
#przemysleniazdupy #rozkminy #rozkminyzdupy
niestety. Zasada nieoznaczoności, ogólnie fizyka kwantowa, itd.
A może właśnie zasada nieoznaczoności i i to jak fizyka zaczyna działać w skali mikro to pokazanie że wolna wola istnieje?
nawet jeżeli byśmy mieli pewność wystąpienia zdarzenia równą 99,9%, to co prawda zależnie co byśmy chcieli "przewidzieć", to już przy krótkim okresie czasu byśmy się zaczęli gubić.
Dragan mówił, że fizyka kwantowa nie jest dowodem na wolną wolę. Nie pamiętam za bardzo jego tłumaczenia, coś mi się kojarzy w wielkim skrócie, że losowość, a wybór, to dwie
@wokeulski Rozwiązanie może być nudniejsze, mają humanoidalną postać bo ludzie ich wymyślili ( ͡° ʖ̯ ͡°) co nie oznacza że inne formy życia nie istnieją. Prędzej to w nas “zasiano” świadomość
W zasadzie to jeszcze myślę że wszechświat musi być skończony, gdyby nie był wszystko by się mogło wydarzyć, a gdyby mogło
@PtactwaWiele: to swoją drogą, ale jeśli istnieją i ludzie ich faktycznie widzieli to by wskazywało na ziemskie pochodzenie
Niekoniecznie. To mogą być bio roboty stworzone przez obcych i dostosowane do warunków panujących na Ziemi, tak żeby alieny mogły ją eksplorować ( ͡º ͜ʖ͡º)
Np. mogliby zrobić robota wyglądającego niemal jak człowiek, który dzięki swojej znajomości programowania i algorytmów stworzyłby taką aplikację do szpiegowania ludzi, która opierałaby się na tym, że można tam dobrowolnie założyc konto i podać swoje dane.
A nie, czekaj...
źródło: image
Pobierz