Mam ochotę się pobawić, ale szkoda mi pieniędzy na zakup nowego, tym bardziej, że za miesiąc mi się znudzi.
Jest sobie strona plenti.app, gdzie za ~stówkę mogę na miesiąc wypożyczyć DJI Neo Fly More Combo.
Pytania mam: 1. Jakie jest prawdopodobieństwo, że tego drona przez przypadek uszkodzę/rozbiję/zgubię/whateva? Zakładam, że będę ostrożny, ale kompletnie nic nie umiem.
2. Czy ktoś miał do czynienia z plenti.app, jak w praktyce traktują uszkodzenie sprzętu, co w takiej sytuacji? Czy bardzo doszukują się wad na zwracanych urządzeniach (zakładam sytuację - dron gdzieś poleciał w krzaczory i ma trochę porysowaną obudowę, albo coś w tym stylu)?
Zakup drona+aparatury+ubezpieczenia od DJI raczej nie wchodzi w grę, bo mi to do niczego niepotrzebne - chcę się trochę pobawić, i tyle.
@RandomowyMirek: Chcesz latać dla foto czy dla zabawy i frajdy? Jak dla frajdy to można latać na symulatorach FPV, potrzebny jest kontroler który możesz potem sprzedać dalej jak ci się nie spodoba.
@RandomowyMirek Neo jest zabudowany z każdej strony, więc trudniej go uszkodzić, ale jak będziesz używał trybów autonomicznych, to szanse wzrastają ( ͡°͜ʖ͡°) Jak na kontrolerze, to jeszcze ok.
Z Plenti korzystam regularnie, ale jeszcze niczego nie zepsułem xD Wiem, że (chyba) mają dodatkowe ubezpieczenie na takie okazje.
Mam ochotę się pobawić, ale szkoda mi pieniędzy na zakup nowego, tym bardziej, że za miesiąc mi się znudzi.
Jest sobie strona plenti.app, gdzie za ~stówkę mogę na miesiąc wypożyczyć DJI Neo Fly More Combo.
Pytania mam:
1. Jakie jest prawdopodobieństwo, że tego drona przez przypadek uszkodzę/rozbiję/zgubię/whateva? Zakładam, że będę ostrożny, ale kompletnie nic nie umiem.
2. Czy ktoś miał do czynienia z plenti.app, jak w praktyce traktują uszkodzenie sprzętu, co w takiej sytuacji? Czy bardzo doszukują się wad na zwracanych urządzeniach (zakładam sytuację - dron gdzieś poleciał w krzaczory i ma trochę porysowaną obudowę, albo coś w tym stylu)?
Zakup drona+aparatury+ubezpieczenia od DJI raczej nie wchodzi w grę, bo mi to do niczego niepotrzebne - chcę się trochę pobawić, i tyle.
1) 99%
2) nie
weź popytaj w rodzinie, teraz to co drugi wujek ma drona.
Jak dla frajdy to można latać na symulatorach FPV, potrzebny jest kontroler który możesz potem sprzedać dalej jak ci się nie spodoba.
@belu_p:
Ale ja chcę jednak coś porządniejszego, niż zabawka z aliexpress za 100zł :).
Z Plenti korzystam regularnie, ale jeszcze niczego nie zepsułem xD Wiem, że (chyba) mają dodatkowe ubezpieczenie na takie okazje.
Jak chcesz się pobawić to 100 zł nie jest majątkiem
źródło: temp_file946174281338654069
Pobierz