Wpis z mikrobloga

Nigdy nie latałem dronem.

Mam ochotę się pobawić, ale szkoda mi pieniędzy na zakup nowego, tym bardziej, że za miesiąc mi się znudzi.

Jest sobie strona plenti.app, gdzie za ~stówkę mogę na miesiąc wypożyczyć DJI Neo Fly More Combo.

Pytania mam:
1. Jakie jest prawdopodobieństwo, że tego drona przez przypadek uszkodzę/rozbiję/zgubię/whateva? Zakładam, że będę ostrożny, ale kompletnie nic nie umiem.

2. Czy ktoś miał do czynienia z plenti.app, jak w praktyce traktują uszkodzenie sprzętu, co w takiej sytuacji? Czy bardzo doszukują się wad na zwracanych urządzeniach (zakładam sytuację - dron gdzieś poleciał w krzaczory i ma trochę porysowaną obudowę, albo coś w tym stylu)?

Zakup drona+aparatury+ubezpieczenia od DJI raczej nie wchodzi w grę, bo mi to do niczego niepotrzebne - chcę się trochę pobawić, i tyle.

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RandomowyMirek: Chcesz latać dla foto czy dla zabawy i frajdy?
Jak dla frajdy to można latać na symulatorach FPV, potrzebny jest kontroler który możesz potem sprzedać dalej jak ci się nie spodoba.
  • Odpowiedz
weź popytaj w rodzinie, teraz to co drugi wujek ma drona.

@belu_p:
Ale ja chcę jednak coś porządniejszego, niż zabawka z aliexpress za 100zł :).

Chcesz latać dla foto czy dla zabawy
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek Neo jest zabudowany z każdej strony, więc trudniej go uszkodzić, ale jak będziesz używał trybów autonomicznych, to szanse wzrastają ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak na kontrolerze, to jeszcze ok.

Z Plenti korzystam regularnie, ale jeszcze niczego nie zepsułem xD Wiem, że (chyba) mają dodatkowe ubezpieczenie na takie okazje.
  • Odpowiedz