Aktywne Wpisy

arinkao +2
Zastanawiam sie nad nowym kontem bankowym w Bank Pekao (z żubrem), po kilkunastu latach opuszczam Alior za wysokie ceny prowadzenia ROR i za kartę, w sumie 22zł.
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
źródło: Bez nazwy
Pobierz
źródło: 1000005257
Pobierz

#nieruchomosci
źródło: 1000033824
Pobierz@Metylo: nie no, ceny materiałów też swoje robią, co prawda w kwestii funkcjonalności finalnie wychodzi na to samo, albo i lepiej na masówce z ikei niż bawienie się w renowacje drewna, kamieni itd. ale jak ktoś se dał kit wcisnąć na "wnętrza z duszą", to jego problem xD
I wiem, ze ekipy czasem strzelają ceny z d--y, ale przy konkursie ofert jak masz wycenę z 4-5 różnych firm i jedna jest dużo niżej, to IMO powinna Ci się zapalić czerwona lampka w głowie. Wystarczy mieć rozeznanie np. z hurtowni ile pójdzie materiału a za ile ekipa chce
@Metylo: Wystarczy porównać ceny schodów drewnianych w Warszawie i na jakimś zadupiu. Bierzesz speca z drugiego końca Polski i masz 2x taniej nawet jak wliczysz koszty dojazdów lub pobytu.
@Metylo: on pisał o 2 łazienkach i się nie oburzał... też wydaje mi się bardzo drogo, ale robocizna 40k to niestety normalna kwota nawet na wypiździejewie, a reszta to zależy od wielkości łazienki i tego co się w niej ma. Jakby się starał to pewnie i tak by 20k nie przyoszczędził chyba że brałby wszystko z niskiej półki.
@Fermiol: Po prostu wszystko sam robiłem oprócz kuchni i łazienki. Kuchnia same meble 26k. Dwie łazienki sama robocizna 12k.
Podłoga winylowa Barlinek jodełka - 100zł m2 w promocji dorwałem. Dużo takich różnych okazji się trafiało to kupowałem. Drzwi podobają mi się zwykłe przylgowe więc za 9 par z montażem wyszło tylko 14k zł. Nie wiem co ludzie robią, że przepierdzielają tyle kasy na remont.
@BornToDie69: Zakladajac, ze nie trzeba najpierw poprawiać calego mieszkania, zeby miało kąty proste