@panDario: ŁOOOOO PILNE kard. Pizzapiłka nie wszedł do kościoła mimo komunikatów od tygodni (w tym sprawdzenie ponowne jego prośby z wczoraj)
Since the beginning of Operation Roaring Lion, and in accordance with directives issued by the Home Front Command, all holy sites in the Old City of Jerusalem have been closed to worshipers, particularly locations that do not have standard protected spaces, in order to safeguard public safety and security.
@panDario @keep_it_real : na Wykopie od trolli Hasbary przeczytasz, że to normalne państwo, zachodnie, nikt chrześcijan nie gnębi, można sobie spokojnie bez problemów co się chce wyznawać. A, i jeszcze jedno - europejski kod kulturowy xD
@keep_it_real: W Arabii Saudyjskiej nie ma ani jednego kościoła (ani synagogi), a publiczne wyznawanie religii innych niż islam jest zabronione - w Izraelu istnieją kościoły i meczety. Ty jednak wolisz twierdzić, że Żydzi są gorsi od Arabów. Do Arabii to żadnego księdza by nie wpuszczono, i to nie tylko w trakcie wojny.
@K-S-: W zeszłym roku Pizzaballa był jednym z papabili, a wśród internautów cieszył się największym poparciem
W Arabii Saudyjskiej nie ma ani jednego kościoła (ani synagogi), a publiczne wyznawanie religii innych niż islam jest zabronione - w Izraelu istnieją kościoły i meczety. Ty jednak wolisz twierdzić, że Żydzi są gorsi od Arabów.
@Trojden: A z drugiej strony podam Ci kraje arabskie, gdzie chrześcijanie żyją i mają kościoły.
@keep_it_real: bo arabowie sami w sobie są mega spoko, tylko ekstremiści i totalitarne władze są zawsze z-----e, bez znaczenia już gdzie i czy religijne jakieś są czy nie xD Jeden c--j, czy to niby ateistyczne komuchy, czy święci chrześcijańscy, każdy ekstremizm to jeden c--j. Przecież nawet islam sam w sobie nawet nie nakazuje kobietom się ubierać tak, a nie inaczej, tylko
@BenAli: Arabia Saudyjska to centrum świata islamu. Są tam dwa najświętsze miasta muzułmanów - Mekka i Medyna, związane z Mahometem i dziełem jego życia, pielgrzymują tam każdego roku miliony muzułmanów z całego świata. Swobodzie wyznania sprzeciwiają się saudyjscy imamowie, których władza reprezentuje w islamie władzę boską. Arabia Saudyjska stanowi 80% Półwyspu Arabskiego. Więc ignorowanie tego państwa byłoby błędem.
@ keepitreal: Popraw cytowanie, bo to nie ja napisałem to, co oznaczyłeś jako
@mkorsov: wystarczy że rozwalą stacje odsalania wody i miliony ludzi musi natychmiast opuścić miasta bo nie ma wody, totalny paraliż i katastrofa. zginęło by pewnie więcej niż przez covid na całym świecie. Zawsze mają tą kartę.
Arabia Saudyjska to centrum świata islamu. Są tam dwa najświętsze miasta muzułmanów - Mekka i Medyna, związane z Mahometem i dziełem jego życia, pielgrzymują tam każdego roku miliony muzułmanów z całego świata. Swobodzie wyznania sprzeciwiają się saudyjscy imamowie, których władza reprezentuje w islamie władzę boską. Arabia Saudyjska stanowi 80% Półwyspu Arabskiego. Więc ignorowanie tego państwa byłoby błędem.
@Trojden: Naprodukowałeś się, ale nie wiadomo po co. Bo nie ma to związku,
źródło: image
PobierzA, i jeszcze jedno - europejski kod kulturowy xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@mkorsov: Matko przecież to kardynał jak można tak pisać!
źródło: image
PobierzDo Arabii to żadnego księdza by nie wpuszczono, i to nie tylko w trakcie wojny.
@K-S-: W zeszłym roku Pizzaballa był jednym z papabili, a wśród internautów cieszył się największym poparciem
@Trojden: A z drugiej strony podam Ci kraje arabskie, gdzie chrześcijanie żyją i mają kościoły.
Co to za argument z tymi Saudami.
@keep_it_real: bo arabowie sami w sobie są mega spoko, tylko ekstremiści i totalitarne władze są zawsze z-----e, bez znaczenia już gdzie i czy religijne jakieś są czy nie xD Jeden c--j, czy to niby ateistyczne komuchy, czy święci chrześcijańscy, każdy ekstremizm to jeden c--j.
Przecież nawet islam sam w sobie nawet nie nakazuje kobietom się ubierać tak, a nie inaczej, tylko
@ keepitreal: Popraw cytowanie, bo to nie ja napisałem to, co oznaczyłeś jako
Zawsze mają tą kartę.
@Trojden: Naprodukowałeś się, ale nie wiadomo po co. Bo nie ma to związku,