Aktywne Wpisy

CipakKrulRzycia +44
źródło: 1000000462
Pobierz
F1A2Z3A4 +273
Widzę, że wśród zetek już zaczęło się osrywanie inicjatywy wośpu, w tym tysięcy ludzi na przestrzeni lat, którzy w deszczu, czy mrozie zbierali do puszek, w czasach kiedy słowa stream nie było nawet w polskim słowniku. Wszystkich inicjatyw przygotowywania i wystawiania na aukcjach ciekawych projektów od grup pasjonatów i innych cennych rzeczy od faktycznie niespecjalnie zamożnych osób, dla których to było sporo poświęcenia czasu, czy rzeczy materialnych. Liczy się teraz tylko duża

![BILD: Na niemieckich uczniów wywierana jest presja żeby przejść na Islam [DE]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/15f0ceab1cb3a06cd69ac5a7688facce8e78ff8caf9299524c0b1da160870fd0,q80.jpg)

Murki, co byście wybrali, jako rozwiązanie awaryjne w razie kapcia na trasie? W zeszłym roku miałem tylko jedną taką sytuację i wtedy szczęśliwie udało mi się wrócić do domu pociągiem, bo akurat przejeżdżałem przez miejscowość na szlaku kolejowym. Większość tras jednak robię daleko od takich miejsc. Z tych trzech rzeczy obecnie posiadam tylko kompresorek xiaomi air 2. Waży on jednak jakieś pół kg i jest całkiem spory, mimo wszystko. Pozostałe opcje dają możliwość zaoszczędzenia wagi i miejsca. Opony potrzebują minimum 6 barów.
*pszczółka Maja dla atencji
źródło: 5f8d1a86aa93adb0a3896ee65d1d85c6
Pobierzkiciochtopyta
Zwykła pompka jest lżejsza od CO2 albo elektrycznej pompki i starcza na nieskonczona liczbę pompowań. Jest za to sporo wolniejsza od CO2 i marginalnie wolniejsza od elektrycznej pompki, co raczej nie ma żadnego znaczenia podczas jazdy krajoznawczej albo treningu.
@Wycu91: hp drive? Wersja small 17cm czy medium 21cm?
I faktycznie chowa się w kieszonce. Ale dobić nią konkretne ciśnienie to jest wojna :D
Ale kupiłem drugi rower i znowu muszę o niej pamiętać xD
@Wycu91: ten uchwyt jak oceniasz? 40 po kostce i nadal trzyma?
Uchwyt ma pasek z rzepem więc pompka trzyma się pewnie, sama z siebie nie wypadnie. Plastik jak plastik stosunkowo gruby, sztywny, nie przewiduje problemów. Chociaż na amatorskim Paris Roubaix ludziom mocowania do liczników pękały, więc wszystko się może zdarzyć :D
@Hasz5g Bo łatwiej jest przytrzymać mały kompresor przez 2 minuty, niż 5-10 minut wachlować zwykłą pompką, żeby dobić conajmniej 5 bar. Pompka elektryczna u Chińczyka będzie nawet tańsza