Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kghjw: gdyby tylko można poznawać nowe osoby po przekroczeniu 30 rż. Ale nie, nie wolno, przecież trzeba całe życie mieć tylko tych znajomych, których się miało do ukończenia 29 rż.
  • Odpowiedz
  • 3
@Polinik: w tym wieku nienda sie już stworzyć szczerych i stabilnych relacji mędzyludzkich. Każdy jest już skupiony na sobie ewentualnie na swojej rodzinie. W pracy sa głównie ludzie 50 plus a na silce 20 letnie małolaty. Więc sprawa jest już przegrana.

@Seraphae w tym że to one poniekąd odebrały mi życie które miałem do tej pory.

@zaspanyziom brakuje mi po prostu interakcji z ludźmi w czasie wolnym. Dobrych
  • Odpowiedz
@Kghjw konkretnie, podaj przykłady w jaki sposób KOBIETY sprawiły, że nie masz kumpli. Z czasów szkolnych chociażby, wtedy nawiązuje się najwięcej znajomości. Albo z pracy.
  • Odpowiedz
@Kghjw: proszę nie mów że kobiety zniszczyły ci życie jak nawet z żadną nie byłeś. totalny brak szacunku do facetów którym kobiety faktycznie popsuły zdrowie, zniszczyły życie, zabrały majątki, nastawiły dzieci przeciwko czy doprowadziły do grobu itd.
bluźnisz i tyle, a przy okazji pośmiewisko z siebie robisz.
  • Odpowiedz
  • 7
@Seraphae: naucz sie czytać ze zrozumieniem bo widzę że ta umiejętnośc mocno u Ciebie kuleje. Miałem sporo kumpli i wiadomo jak to w życiu jedni przychodzili inni odchodzili. Ale prawdziwe załamanie nastapiło w okolicach 30 jak zaczęły sie śluby. Wtedy kazdy zamknął się ze swoja babą, większość z nich była dośc mocno zaborcza i skończyły się spotkania i wyjazdy. Obecnie wypad na 2 godziny na p--o raz na 3.msc.to max.
  • Odpowiedz
@Kghjw to nie wina kobiet, a zwyczajnie kumplom na Tobie nie zależy. Z biegiem lat zmieniają się priorytety, na pierwsze miejsce zawsze wychodzi rodzina/dom, a na dalsze spadają koledzy.

Zwykle działa to tak, że odcinamy się od tych, na których nam nie zależy tak bardzo, zostawiając przy sobie kilka(lub jedną) osób, najbliższych przyjaciół, bo na utrzymywanie relacji ze zwykłymi kolegami nie ma już czasu.

Jeśli zostałeś sam, to znaczy, że nigdy
  • Odpowiedz
@Polinik: uuu ładny shaming xd DOJ-RZA-ŁOŚĆ facet powinien być dojrzały przestań jojczeć xd jesteś idealnym dowodem na tezę OPa, że stare dziady to zjeby i nie da się z nimi nawiązać relacji normalnych
  • Odpowiedz
Większośc moich znajomych było jednak atrakcyjniejszych fizycznie ode mnie więc znaleźli sobie partnerki, które niestety zamknęły ich w domach.

@Kghjw: to nie partnerki zamkneły ich w domach tylko twoi "przyjaciele" wolą spędzać czas z kimś kto daje im więcej przyjemnośći

samice których szczerze nienawidzę

@Kghjw: powinieneś raczej nienawidzić swoje ciało, kobiety są zajebiste.
  • Odpowiedz
@Kghjw: mordo, znajdź sobie hobby, a ludzie o podobnych upodobaniach, w tym być może kobiety, same się znajdą.
Co to może być? Rower, auto, wędrówki, nie wiem, praktycznie cokolwiek, czego nie da się robić w piwnicy.
  • Odpowiedz
@mindy-moo: @Seraphae Bardziej wina społeczeństwa a nie samych kobiet. Gdy człowiek w wieku 30 lat nie był w żadnych relacjach to patrzą na niego jak na jakiegoś dziwaka… A że wzrost dla kobiet (bycie przynajmniej wyższym) jest wymaganiem, to cała ta cecha rzutuje na resztę relacji społecznych.
  • Odpowiedz
uuu ładny shaming xd DOJ-RZA-ŁOŚĆ facet powinien być dojrzały

Nie pisałem, że powinien być. Pisałem, że naturalnie większość dojrzewa i zmieniają im się priorytety, z kumpli do młodzieńczego chlania na rodzinę, którą zaczynają budować.
A jak ktoś, jak OP, zostaje w miejscu to naturalnie zostaje odsunięty do bardziej odległego kręgu znajomych.

przestań jojczeć xd jesteś idealnym dowodem na tezę OPa, że stare dziady to zjeby i nie da się z nimi nawiązać relacji normalnych
  • Odpowiedz
@Kghjw: Wspolczuje i rozumiem o co chodzi, po czesci przez to przechodze. Zauwaz jednak ze 90% ludzi idzie ta droga, ze znika po slubie dla zycia prywatnego i juz brak czasu na kolegow albo baba ogranicza. Natomiast tobie zamiast obwiniac te kobiety i zanim wpedzisz sie w bledne kolo proponuje jednak sprobowac poszukac jakichs znajomosci wsrod ludzi w twoim wieku, albo moze wlasnie mlodszych? chlanie w samotnosci to nic dobrego,
  • Odpowiedz
  • 3
@Slash__o: już ich nienawidzę , przeżera mnie postepująca mizoginia i z tej drogi nie ma już odwrotu. Zreszta na jakiej podstawie mam żywić sympatie do ludzi którzy całe życie traktują mnie jak kogos gorszego.
@Polinik tu sie nic już nie zmieni i szczerze przeraża mnie to że w moim życiu nic ciekawego już się nie wydarzy.
Mówisz że przyczyną tego że jestem.sam jest mój charakter ale prawda jest taka
  • Odpowiedz