Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

G0ntar +3
Na Jakie popularne/lubiane zapachy zareagowaliście najgorzej? Albo totalnie wam nie siedzą ? U mnie to Gris Charnel extrait i PDM Pegasus.
#perfumy
#perfumy

Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro we wtorek (31.03) o 20:00. Bardzo proszę plusujących o faktyczne wypełnienie ankiety.
Link do ankiety: https://pm.lab.kriz.app/
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
Wygrywa: Losowy plus
Data zakończenia: 31 marca 2026 - 20:00
Liczba zwycięzców: 1
Poza tym - to dosc znany eksperyment spoleczny :D
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@gorzki99: Odpowiadając zdawkowo - znany eksperyment to i może być używany do badania różnych rzeczy ;)
@krizsk: Bo na to pytanie nie ma jednoznacznej i poprawnej odpowiedzi w opcjach.
Ktos moze miec opory przed okradzeniem ubogiego sasiada nawet ze 100pln, ale nie miec oporow przed okradzeniem na przyklad banku (ktory i tak jest ubezpieczony) na
Główny problem z tymi pytaniami jest taki, że one muszą być explicite takie. Bo skale bierze się z wcześniejszych prac naukowych - promotor nie pozwoli Ci używać niezwalidowanych wcześniej skal. Więc jak pytanie jest skopane w oryginalnej pracy naukowej to w sumie będzie (w zasadzie w identycznej postaci)
I zgadzam się że pytanie o milion jest źle skonstruwaone bo jak wyżej - jeżeli by ten milion nalezał np. do miliardera, co to nawet jego braku by nie zauważył, albo jakiegoś bogatego banku, czy innej molocho-korpo albo np. czlowieka co to się szemranie dorobil, to kradnę ów milion od razu. Ale jeżeli np. do czlowieka, co to ciężko i uczciwie na niego zapracował a jeszcze np. jest to jego jedyny
źródło: 1000057851
Pobierz@krizsk: No widzisz. Wypok uczy cale zycie :D Ciekawa wiadomosc.
Raz tylko w zyciu robilem se test na inteligencje. Ale nie jakis tam internetowy czy z ksiazki a face to face z psychologiem majacym do tego uprawnienia. Najciekawssze byly pytania
Testy inteligencji są w ogóle zabawne - jest ich od cholery różnych typów i mają bardzo szerokie zakresy badania. Część bawi się w badanie "wiedzy ogólnej" pod tytułem kim był jakiś znany człowiek, albo co znaczy jakieś niepowszechne słowo, co może oczywiście rozwalać ludzi którzy są wąsko specjalizowani. Pamiętam, że jak kiedyś byłem w czasach gimnazjum na takich
@krizsk: No mi to pani ladnie wyjasnila (mialem z nia czesty kontakt bo "pracowalismy" codziennie razem przez prawie rok :D) bo to nie bylo typowo ze "przychodzi gorzki do lekarza" tylko znalismy sie dobrze.
Chodzi o to ze test na inteligencje sklada sie
@krizsk: Tylko ze (IMHO) kontekst zawsze robi robote. Nie mozna rozpatrywac bez kontekstu (badz przyjac jeden kontekst - kradziez jest zla wiec dopuszczenie sie jej jest zle. Niestety jak widac nie zawsze to tak moze dzialac).
I dlatego pytania zawierajace "zawsze", "nigdy", "wszyscy" itp nie sa dobrymi pytaniami.
¯\(ツ)/¯
h-j dawaj ten ankiet niech bendzie moja strata tym razem
W sumie masz rację z tymi skrajnościami - jak myślałem to ograniczyłem się do maksymalnie rozgrzeszającego kontekstu "czy ukradłbyś milion gdyby to nikogo nie zabolało". Ale Twój przykład z zabijaniem też można przyłożyć do kradzieży