Wpis z mikrobloga

@Atryu: brzmi śmiesznie, ale wśród badaczy zjawisk ufo często pojawia się sugestia, że niektóre zachowania tego czegoś przynosi na myśl dawne opisy demonów. Także może być tak, że to, co mamy za ufo, to demony, lub to, co kiedyś mieli za demony, też było ufo
  • Odpowiedz
dawne opisy demonów. Także może być tak, że to, co mamy za ufo, to demony

@Fattek: jak wiadomo istnienie jakichś k---a demonów z d--y jest bardziej prawdopodobne, niż istnienie obcych cywilizacji odwiedzających ziemię. Katolik to jednak zawsze d...l.
  • Odpowiedz
@Fattek: a ja tam myślę że to odwracanie uwagi od porażki w zatoce perskiej i generalnie n----------e mózgowe

@Atryu: nie no, ja myślałem, że dyskutujemy tylko nad tymi aspektami, które budzą jakąś wątpliwość, stąd wtrącenie ufologiczne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Creed-Bratton: opisy demonów i sił demonicznych masz właściwie we wszystkich kulturach i religiach, także bycie katolikiem(którym nie jestem, o ile to "pocisk" w moją stronę) nie jest tu wymagane. ;)
  • Odpowiedz
  • 11
brzmi śmiesznie, ale wśród badaczy zjawisk ufo często pojawia się sugestia, że niektóre zachowania tego czegoś przynosi na myśl dawne opisy demonów. Także może być tak, że to, co mamy za ufo, to demony, lub to, co kiedyś mieli za demony, też było ufo

@Fattek: Piszesz jakby badacze zjawisk UFO byli jakimiś autorytetami xd
  • Odpowiedz
  • 1
@ajron_men: okej, ale nikt nie odrzuca fenomenu UFO, tylko dlaczego akurat teraz - odkąd trump doszedł do władzy to jakiś wysyp wszelkiego rodzaju zapychaczy by tylko odwracać uwagę najpeirw od epsteina teraz od zatoki perskiej
  • Odpowiedz
@Atryu: Czemu odklejony? Jeżeli przyjmiemy że w istocie UFO albo może inaczej - wyższa forma inteligencji - istnieje i jeżeli z jakiegoś powodu przyjmiemy że odwiedza ZIemie od tysięcy lat co najmniej a nie od czasów wynalezienie radia to jak najbardziej niektóre spotkania z nimi lub incydenty mogą być archetypami do postaci demonów. Pojęcie "demon" stworzyli ludzie na określenie zjawisk niewytłumaczalnych o straszącej naturze. Nie wiemy czym te zjawiska są.
  • Odpowiedz
  • 0
@enten: jest coś takiego jak brzytwa ockhama czyli najbardziej prawdopodobne rozwiązanie jest zazwyczaj prawdziwe, mam nadzieję że nie chcesz mi powiedzieć że bardziej prawodobne jest istnienie demonów jak machlojki i manipulacja trumpa i jego przyglupow by tylko utrzymać się u władzy ? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Atryu: Przecież napisałem że archetyp demona najprawdopodobniej pochodzi z głebin ludzkiej psychiki wyzwalany lub personifikowany przez przeżycia psychodeliczne - które w przeszłości mogły być spokojnie wyzwalana np. przez zatrucie lub zeżarcie czegoś (bieluń?).
Jednocześnie ta sama brzytwa ockhama podpowiada mi, że to jest k---a jakiś cud i nieprawdopodobne że jesteśmy jedyną istniejącą inteligencją we wszechświecie. I że skoro już teraz latamy w kosmos to wydaje mi się że cywilizacje z
  • Odpowiedz